Taci si-nghite

AutorAncutsa Cuisine
DificultateIntermediar

Am pregatit aceasta mancare, asa cum o mancam si noi cand eram mici, e mai simpla, dar e foarte gustoasa. Mama amesteca branza cu mamaliga, eu am facut-o un pic altfel.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 800 ml apa
 280 gr malai
 sare
 6 oua
 50 gr unt
 150 gr branza de vaca
 100 gr cascaval ras
 smantana

Mod de preparare:

1

Se pune apa cu sare la fiert, intr-un tuci. Cand ape fierbe, se adauga malaiul, pana devine un pic mai gros ca un terci. Se prepară o mamaliga mai moale.

2

Se rastoarna mamaliga intr-o tava unsa cu putin ulei, se niveleaza cu grija, dar lucrand repede, pentru ca mamaliga se intareste pe masura ce se raceste si nu se mai poate modela.

3

Se fac cuiburi, in care se pun ouale.
Pe fiecare ou se pune un cub de unt si un praf de sare.
Se acopera cu branza rasa si cascaval ras.

4

Se coace, la foc potrivit, pana se rumeneste.
Se serveste cu smantana.
Portii: 6
Pofta Buna!

Ingrediente

 800 ml apa
 280 gr malai
 sare
 6 oua
 50 gr unt
 150 gr branza de vaca
 100 gr cascaval ras
 smantana

Indicații

1

Se pune apa cu sare la fiert, intr-un tuci. Cand ape fierbe, se adauga malaiul, pana devine un pic mai gros ca un terci. Se prepară o mamaliga mai moale.

2

Se rastoarna mamaliga intr-o tava unsa cu putin ulei, se niveleaza cu grija, dar lucrand repede, pentru ca mamaliga se intareste pe masura ce se raceste si nu se mai poate modela.

3

Se fac cuiburi, in care se pun ouale.
Pe fiecare ou se pune un cub de unt si un praf de sare.
Se acopera cu branza rasa si cascaval ras.

4

Se coace, la foc potrivit, pana se rumeneste.
Se serveste cu smantana.
Portii: 6
Pofta Buna!

Note

Taci si-nghite