fbpx

Taco de porc

AutorMaria Cristina Florea
DificultateIntermediar

O rețetă inspirată de bucătăria mexicană, delicioasă și foarte ușor de realizat! Un taco reinventat!
Rețeta mea este pentru un „taco” nepicant, însă puteți adăuga sau înlocui orice condimente doriți.

ShareSalvează
Produce6 PorțiiTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 600 g mușchiuleț de porc
 6 lipii mari
 1 ceapă roșie
 50 ml oțet
 200 g smântână
 2 avocado
 1 roșie
 1 lime
 coriandru
 3 frunze salată iceberg
 2 sare
 2 ulei
 1 linguriță(e) praf de usturoi
 1 linguriță(e) oregano
 2 paprika
 1 linguriță(e) chimen
 1 linguriță(e) praf de ceapă

Mod de preparare:

Ceapă murată :
1

Se taie ceapa în jumătăți și apoi felii. Se desfac fâșiile de ceapă și se așează într-un bol.

2

Se toarnă peste ceapă oțetul amestecat cu o linguriță de sare, apoi se completează cu apă până ce ceapa este complet acoperită și se amestecă puțin.

3

Se lasă la înmuiat cel puțin 30 de minute.

Guacamloe :
4

Se toacă roșia cubulețe mici de aproximativ 5 mm (inclusiv partea cu semințe).

5

Într-un bol se pasează cei 2 avocado cu zeama de la lime până se obține consistența dorită.

6

În compoziția cu avocado se adaugă roșiile tocate și se amestecă.

Carnea de porc :
7

Carnea de porc se taie cubulețe mici, de aproximativ 2 cm.

8

Se pune uleiul și carnea într-o tigaie la foc mediu. Se amestecă timp de 5 minute.

9

Se adaugă peste carne o linguriță de sare, praful de usturoi, praful de ceapă, oregano, paprika, chimenul și 100 ml de apă. Se amestecă și se lasă acoperit, la foc mediu timp de 10 minute sau până ce apa a scăzut complet și carnea începe să se rumenească.

Asamblare :
10

Pe o lipie se pun aproximativ 1/6 din carne, guacamole, smântână, ceapa murată și salata iceberg tocată.

11

Se presară coriandru tocat și este gata de servire!

Ingrediente

 600 g mușchiuleț de porc
 6 lipii mari
 1 ceapă roșie
 50 ml oțet
 200 g smântână
 2 avocado
 1 roșie
 1 lime
 coriandru
 3 frunze salată iceberg
 2 sare
 2 ulei
 1 linguriță(e) praf de usturoi
 1 linguriță(e) oregano
 2 paprika
 1 linguriță(e) chimen
 1 linguriță(e) praf de ceapă

Direcții

Ceapă murată :
1

Se taie ceapa în jumătăți și apoi felii. Se desfac fâșiile de ceapă și se așează într-un bol.

2

Se toarnă peste ceapă oțetul amestecat cu o linguriță de sare, apoi se completează cu apă până ce ceapa este complet acoperită și se amestecă puțin.

3

Se lasă la înmuiat cel puțin 30 de minute.

Guacamloe :
4

Se toacă roșia cubulețe mici de aproximativ 5 mm (inclusiv partea cu semințe).

5

Într-un bol se pasează cei 2 avocado cu zeama de la lime până se obține consistența dorită.

6

În compoziția cu avocado se adaugă roșiile tocate și se amestecă.

Carnea de porc :
7

Carnea de porc se taie cubulețe mici, de aproximativ 2 cm.

8

Se pune uleiul și carnea într-o tigaie la foc mediu. Se amestecă timp de 5 minute.

9

Se adaugă peste carne o linguriță de sare, praful de usturoi, praful de ceapă, oregano, paprika, chimenul și 100 ml de apă. Se amestecă și se lasă acoperit, la foc mediu timp de 10 minute sau până ce apa a scăzut complet și carnea începe să se rumenească.

Asamblare :
10

Pe o lipie se pun aproximativ 1/6 din carne, guacamole, smântână, ceapa murată și salata iceberg tocată.

11

Se presară coriandru tocat și este gata de servire!

Taco de porc