Acest preparat este tare apreciat de către noi.
Poate fi servit acasă sau în deplasare și este foarte versatil, întrucât poate avea umplutură “sărată” sau “dulce”.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru aluat am amestecat ingredientele în ordinea menționată și cât l-am lăsat să se odihnească am pregătit umplutura.
Carnea de curcan am fiert-o în prealabil și am tocat-o mărunt cu ajutorul cuțitului. Am adăugat piper, susan, mărar și pătrunjel. Am întins subțire aluatul și cu ajutorul unui castron (cu diametrul în jur de 13-14 cm) am decupat 10 cercuri.
Am pus umplutura pe mijloc, iar deasupra acesteia puțin cașcaval ras. Am uns marginile, de jur împrejur, cu ou, am lipit și am “sigilat” cu furculița. Am uns cu ou pe deasupra și am copt, în cuptorul preîncălzit, circa 25 de minute, la 180°.
Am servit cu sos proaspăt de roșii, “dulce” pentru Cireșel și extra picant pentru restul familiei.
Ingrediente
Indicații
Pentru aluat am amestecat ingredientele în ordinea menționată și cât l-am lăsat să se odihnească am pregătit umplutura.
Carnea de curcan am fiert-o în prealabil și am tocat-o mărunt cu ajutorul cuțitului. Am adăugat piper, susan, mărar și pătrunjel. Am întins subțire aluatul și cu ajutorul unui castron (cu diametrul în jur de 13-14 cm) am decupat 10 cercuri.
Am pus umplutura pe mijloc, iar deasupra acesteia puțin cașcaval ras. Am uns marginile, de jur împrejur, cu ou, am lipit și am “sigilat” cu furculița. Am uns cu ou pe deasupra și am copt, în cuptorul preîncălzit, circa 25 de minute, la 180°.
Am servit cu sos proaspăt de roșii, “dulce” pentru Cireșel și extra picant pentru restul familiei.