fbpx

Tagliatelle cu bacon, pui, sos alb, piper cu lămâie și parmezan

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Cea mai bună rețetă de tagliatelle mâncate vreodată în viata mea!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

 150 g bacon
 150 g piept de pui
 5 căței de usturoi
 200 g tagliatelle
 200 ml smântână de gătit
 60 g parmezan
 piper cu lămâie și sare după gust

Mod de preparare:

1

Într-o oală punem 3 l de apă la fiert cu puțină sare. Într-o tigaie de fontă încinsă punem bacon-ul tăiat cubulețe pentru 2-3 minute sau pănă se rumenește.

2

Adăugăm puiul și îl ținem pe foc pentru 5 minute. În momentul în care apa a început să fiarbă, punem tagliatellele pentru 5-7 minute.

3

Peste pui adăugăm usturoiul pisat și amestecăm. Adăugăm sare și piper cu lămâie, amestecăm.

4

Punem smântâna de gătit și lăsăm să fiarbă pentru 10 minute. După 5 minute adăugăm jumătate din cantitatea de parmezan, amestecăm.

5

În momentul în care smântâna a început să se îngroașe, adaugăm tagliatellele și amestecăm. Așezonăm cu sare și piper cu lămâie.

6

Punem restul de parmezan și amestecăm.

Ingrediente

 150 g bacon
 150 g piept de pui
 5 căței de usturoi
 200 g tagliatelle
 200 ml smântână de gătit
 60 g parmezan
 piper cu lămâie și sare după gust

Direcții

1

Într-o oală punem 3 l de apă la fiert cu puțină sare. Într-o tigaie de fontă încinsă punem bacon-ul tăiat cubulețe pentru 2-3 minute sau pănă se rumenește.

2

Adăugăm puiul și îl ținem pe foc pentru 5 minute. În momentul în care apa a început să fiarbă, punem tagliatellele pentru 5-7 minute.

3

Peste pui adăugăm usturoiul pisat și amestecăm. Adăugăm sare și piper cu lămâie, amestecăm.

4

Punem smântâna de gătit și lăsăm să fiarbă pentru 10 minute. După 5 minute adăugăm jumătate din cantitatea de parmezan, amestecăm.

5

În momentul în care smântâna a început să se îngroașe, adaugăm tagliatellele și amestecăm. Așezonăm cu sare și piper cu lămâie.

6

Punem restul de parmezan și amestecăm.

Tagliatelle cu bacon, pui, sos alb, piper cu lămâie și parmezan