Cu gândul la copilărie și la bunica, care făcea laște de casă (tăiței lați) cu nucă sau mac, am preparat o porție de paste dulci cu mac, scăldate în sos de prune cu cardamon. Miam, un deliciu!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru sosul de prune, am tăiat prunele în jumătate, le-am scos sâmburii și le-am tăiat felii, iar apoi le-am pus la fiert cu mierea, apa, scorțișoara și cardamon-ul. Trebuie să fiarbă până se înmoaie prunele și sosul se îngroasă.
Când prunele s-au fiert bine, am luat sosul de pe foc, l-am dat în blender să devină piure, apoi l-am strecurat și l-am pus în farfurie.
Am fiert, în apă, tagliatellele așa cum e menționat pe ambalaj și apoi le-am lăsat să se odihnească puțin în strecurătoare.
Am topit untul în tigaie, am golit macul și l-am lăsat 2-3 minute în tigaie, după care am golit tagliatelele și am amestecat bine, până s-au acoperit cu mac.
Pentru servire, am decorat sosul de prune cu pastele cu mac, am presărat puțin zahăr pudră și am dat startul la degustat! 😋
Ingrediente
Indicații
Pentru sosul de prune, am tăiat prunele în jumătate, le-am scos sâmburii și le-am tăiat felii, iar apoi le-am pus la fiert cu mierea, apa, scorțișoara și cardamon-ul. Trebuie să fiarbă până se înmoaie prunele și sosul se îngroasă.
Când prunele s-au fiert bine, am luat sosul de pe foc, l-am dat în blender să devină piure, apoi l-am strecurat și l-am pus în farfurie.
Am fiert, în apă, tagliatellele așa cum e menționat pe ambalaj și apoi le-am lăsat să se odihnească puțin în strecurătoare.
Am topit untul în tigaie, am golit macul și l-am lăsat 2-3 minute în tigaie, după care am golit tagliatelele și am amestecat bine, până s-au acoperit cu mac.
Pentru servire, am decorat sosul de prune cu pastele cu mac, am presărat puțin zahăr pudră și am dat startul la degustat! 😋