fbpx

Tagliatelle cu mac și sos de prune cu cardamom

AvatarAutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Cu gândul la copilărie și la bunica, care făcea laște de casă (tăiței lați) cu nucă sau mac, am preparat o porție de paste dulci cu mac, scăldate în sos de prune cu cardamon. Miam, un deliciu!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

 250 g tagliatelle
 150 g mac
 70 g unt
 6 prune
 3 linguri de miere
 100 ml apă
 2 păstăi de cardamon
 un vârf de linguriță de scorțișoară
 zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

1

Pentru sosul de prune, am tăiat prunele în jumătate, le-am scos sâmburii și le-am tăiat felii, iar apoi le-am pus la fiert cu mierea, apa, scorțișoara și cardamon-ul. Trebuie să fiarbă până se înmoaie prunele și sosul se îngroasă.

2

Când prunele s-au fiert bine, am luat sosul de pe foc, l-am dat în blender să devină piure, apoi l-am strecurat și l-am pus în farfurie.

3

Am fiert, în apă, tagliatellele așa cum e menționat pe ambalaj și apoi le-am lăsat să se odihnească puțin în strecurătoare.

4

Am topit untul în tigaie, am golit macul și l-am lăsat 2-3 minute în tigaie, după care am golit tagliatelele și am amestecat bine, până s-au acoperit cu mac.

5

Pentru servire, am decorat sosul de prune cu pastele cu mac, am presărat puțin zahăr pudră și am dat startul la degustat! 😋

Ingrediente

 250 g tagliatelle
 150 g mac
 70 g unt
 6 prune
 3 linguri de miere
 100 ml apă
 2 păstăi de cardamon
 un vârf de linguriță de scorțișoară
 zahăr pudră pentru decor

Direcții

1

Pentru sosul de prune, am tăiat prunele în jumătate, le-am scos sâmburii și le-am tăiat felii, iar apoi le-am pus la fiert cu mierea, apa, scorțișoara și cardamon-ul. Trebuie să fiarbă până se înmoaie prunele și sosul se îngroasă.

2

Când prunele s-au fiert bine, am luat sosul de pe foc, l-am dat în blender să devină piure, apoi l-am strecurat și l-am pus în farfurie.

3

Am fiert, în apă, tagliatellele așa cum e menționat pe ambalaj și apoi le-am lăsat să se odihnească puțin în strecurătoare.

4

Am topit untul în tigaie, am golit macul și l-am lăsat 2-3 minute în tigaie, după care am golit tagliatelele și am amestecat bine, până s-au acoperit cu mac.

5

Pentru servire, am decorat sosul de prune cu pastele cu mac, am presărat puțin zahăr pudră și am dat startul la degustat! 😋

Tagliatelle cu mac și sos de prune cu cardamom