fbpx

Tagliatelle cu ragù de linte roșie

AvatarAutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Foarte sănătoasă și hrănitoare, lintea roșie se potrivește de minune într-o rețetă vegetariană de ragù, acompaniat de o porție de paste. Rețeta e foarte gustoasă și e una din preferatele mele! Vă invit să o degustați!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

 250 g tagliatelle
 1 ceapă
 2 morcovi
 1 pătrunjel
 2 căței de usturoi
 200 g linte roșie
 200 g sos de roșii
 200 ml supă de legume
 sare și piper după gust
 2 foi de dafin
 oregano după gust
 cimbru după gust
 30 g parmezan pentru decor
 frunze de pătrunjel pentru decor

Mod de preparare:

1

Călește puțin ceapa cu morcovii și pătrunjelul tăiat cubulețe, parfumează cu usturoi și imediat după, adaugă sosul de roșii și supa de legume și lasă să fiarbă!

2

Când aproape s-au înmuiat legumele, presară lintea roșie în sos și apoi condimentează, după gust, cu sare, piper, oregano, cimbru și o foaie de dafin.

3

Fierbe tagliatellele (eu am folosit tagliatelle cu spanac) așa cum e menționat pe ambalaj 🙂 și apoi lasă-le să se odihnească puțin în strecurătoare.

4

Când sosul s-a îngroșat, ia-l de pe foc și parfumează-l cu pătrunjel, iar apoi decorează tagliatellele cu parmezan proaspăt ras, adaugă deasupra ragu de linte roșie și pătrunjel și savurează fiecare înghițitură.

Ingrediente

 250 g tagliatelle
 1 ceapă
 2 morcovi
 1 pătrunjel
 2 căței de usturoi
 200 g linte roșie
 200 g sos de roșii
 200 ml supă de legume
 sare și piper după gust
 2 foi de dafin
 oregano după gust
 cimbru după gust
 30 g parmezan pentru decor
 frunze de pătrunjel pentru decor

Direcții

1

Călește puțin ceapa cu morcovii și pătrunjelul tăiat cubulețe, parfumează cu usturoi și imediat după, adaugă sosul de roșii și supa de legume și lasă să fiarbă!

2

Când aproape s-au înmuiat legumele, presară lintea roșie în sos și apoi condimentează, după gust, cu sare, piper, oregano, cimbru și o foaie de dafin.

3

Fierbe tagliatellele (eu am folosit tagliatelle cu spanac) așa cum e menționat pe ambalaj 🙂 și apoi lasă-le să se odihnească puțin în strecurătoare.

4

Când sosul s-a îngroșat, ia-l de pe foc și parfumează-l cu pătrunjel, iar apoi decorează tagliatellele cu parmezan proaspăt ras, adaugă deasupra ragu de linte roșie și pătrunjel și savurează fiecare înghițitură.

Tagliatelle cu ragù de linte roșie