fbpx

Tagliatelle cu sos de ardei copt și mozzarella

AvatarAutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Cu gândul la marea albastră și la farmecul Greciei, am croit o rețetă mediteraneană cu tagliatelle, sos de ardei copt, măsline kalamata și mozzarella, iar pentru un plus de aromă, am presărat leuștean proaspăt. Mmm...un deliciu!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

 200 g tagliatelle
 2 ardei copți
 200 g sos de roșii
 1 cățel de usturoi
 1 ceapă mică
 ½ linguriță(e) chimion
 ½ linguriță(e) boia afumată
 sare și piper după gust
 chili după gust
 150 g măsline kalamata
 2 bile de mozzarella
 câteva frunze de leuștean

Mod de preparare:

1

Taie ceapa roșie și usturoiul cubulețe mici și apoi rostogolește-le în puțin ulei sau unt până prind aromă și culoare.

2

Dă în blender ardeiul copt, ceapa și usturoiul călit, până se obține o pastă fină. Pune pasta obținută la foc împreună cu sosul de roșii și condimentează cu boia afumată, chimion, chili, sare și piper după gust.

3

Între timp, fierbe, în apă, tagliatellele cum e menționat pe ambalaj.

4

Când sosul s-a redus considerabil, adaugă tagliatellele cu spanac și amestecă bine, până se îmbracă în sos delicios.

5

Scoate pastele într-o farfurie și decorează-le cu măsline kalamata și mozzarella și presară leuștean proaspăt și aromat. Poftă bună!

Ingrediente

 200 g tagliatelle
 2 ardei copți
 200 g sos de roșii
 1 cățel de usturoi
 1 ceapă mică
 ½ linguriță(e) chimion
 ½ linguriță(e) boia afumată
 sare și piper după gust
 chili după gust
 150 g măsline kalamata
 2 bile de mozzarella
 câteva frunze de leuștean

Direcții

1

Taie ceapa roșie și usturoiul cubulețe mici și apoi rostogolește-le în puțin ulei sau unt până prind aromă și culoare.

2

Dă în blender ardeiul copt, ceapa și usturoiul călit, până se obține o pastă fină. Pune pasta obținută la foc împreună cu sosul de roșii și condimentează cu boia afumată, chimion, chili, sare și piper după gust.

3

Între timp, fierbe, în apă, tagliatellele cum e menționat pe ambalaj.

4

Când sosul s-a redus considerabil, adaugă tagliatellele cu spanac și amestecă bine, până se îmbracă în sos delicios.

5

Scoate pastele într-o farfurie și decorează-le cu măsline kalamata și mozzarella și presară leuștean proaspăt și aromat. Poftă bună!

Tagliatelle cu sos de ardei copt și mozzarella