Tagliatelle cu sos de ardei copt și mozzarella

AutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Cu gândul la marea albastră și la farmecul Greciei, am croit o rețetă mediteraneană cu tagliatelle, sos de ardei copt, măsline kalamata și mozzarella, iar pentru un plus de aromă, am presărat leuștean proaspăt. Mmm...un deliciu!

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 200 gr tagliatelle
 2 ardei copți
 200 gr sos de roșii
 1 cățel de usturoi
 1 ceapă mică
 ½ tsp chimion
 ½ tsp boia afumată
 sare și piper după gust
 chili după gust
 150 gr măsline kalamata
 2 bile de mozzarella
 câteva frunze de leuștean

Mod de preparare:

1

Taie ceapa roșie și usturoiul cubulețe mici și apoi rostogolește-le în puțin ulei sau unt până prind aromă și culoare.

2

Dă în blender ardeiul copt, ceapa și usturoiul călit, până se obține o pastă fină. Pune pasta obținută la foc împreună cu sosul de roșii și condimentează cu boia afumată, chimion, chili, sare și piper după gust.

3

Între timp, fierbe, în apă, tagliatellele cum e menționat pe ambalaj.

4

Când sosul s-a redus considerabil, adaugă tagliatellele cu spanac și amestecă bine, până se îmbracă în sos delicios.

5

Scoate pastele într-o farfurie și decorează-le cu măsline kalamata și mozzarella și presară leuștean proaspăt și aromat. Poftă bună!

Ingrediente

 200 gr tagliatelle
 2 ardei copți
 200 gr sos de roșii
 1 cățel de usturoi
 1 ceapă mică
 ½ tsp chimion
 ½ tsp boia afumată
 sare și piper după gust
 chili după gust
 150 gr măsline kalamata
 2 bile de mozzarella
 câteva frunze de leuștean

Indicații

1

Taie ceapa roșie și usturoiul cubulețe mici și apoi rostogolește-le în puțin ulei sau unt până prind aromă și culoare.

2

Dă în blender ardeiul copt, ceapa și usturoiul călit, până se obține o pastă fină. Pune pasta obținută la foc împreună cu sosul de roșii și condimentează cu boia afumată, chimion, chili, sare și piper după gust.

3

Între timp, fierbe, în apă, tagliatellele cum e menționat pe ambalaj.

4

Când sosul s-a redus considerabil, adaugă tagliatellele cu spanac și amestecă bine, până se îmbracă în sos delicios.

5

Scoate pastele într-o farfurie și decorează-le cu măsline kalamata și mozzarella și presară leuștean proaspăt și aromat. Poftă bună!

Tagliatelle cu sos de ardei copt și mozzarella