Tagliatelle cu sos de hribe

AutorBalintkatt
DificultateÎncepător

O rețetă simplă și gustoasă de cină sau de dus la birou.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 150 gr Tagliatelle de persoană
 1 Ceapă galbenă medie
 250 gr Hribe proaspete sau congelate
 200 ml Smântână de gătit
 Pătrunjel
 Sare, piper

Mod de preparare:

1

Tăiem ceapa cubulețe și o călim la foc mediu într-o tigaie.

2

Adăugăm ciupercile și le călim împreună aproximativ 10 minute. Le amestecăm din când în când.

3

Adăugăm apă cât să acopere ciupercile și acoperim tigaia cu un capac.

4

Lăsăm ciupercile la fiert până devin moi și apa se evaporă.

5

Între timp punem apă la fiert pentru paste și le fierbem conform indicațiilor de pe pachet.

6

Ne întoarcem la sos. Punem smântâna de gătit peste ciuperci, condimentăm cu sare și piper.

7

Lăsăm sosul pe foc până se îngroașă puțin și ajungem la consistența dorită.

8

Gând este gata stingem focul și presărăm cu puțin pătrunjel mărunțit.

9

Poftă bună!

Ingrediente

 150 gr Tagliatelle de persoană
 1 Ceapă galbenă medie
 250 gr Hribe proaspete sau congelate
 200 ml Smântână de gătit
 Pătrunjel
 Sare, piper

Indicații

1

Tăiem ceapa cubulețe și o călim la foc mediu într-o tigaie.

2

Adăugăm ciupercile și le călim împreună aproximativ 10 minute. Le amestecăm din când în când.

3

Adăugăm apă cât să acopere ciupercile și acoperim tigaia cu un capac.

4

Lăsăm ciupercile la fiert până devin moi și apa se evaporă.

5

Între timp punem apă la fiert pentru paste și le fierbem conform indicațiilor de pe pachet.

6

Ne întoarcem la sos. Punem smântâna de gătit peste ciuperci, condimentăm cu sare și piper.

7

Lăsăm sosul pe foc până se îngroașă puțin și ajungem la consistența dorită.

8

Gând este gata stingem focul și presărăm cu puțin pătrunjel mărunțit.

9

Poftă bună!

Tagliatelle cu sos de hribe