Tăieței cu vită ( Gyudon )

Autorszolosi.i
DificultateIntermediar

Nu te-ai gândit să mănânci tăieței peste orez, dar acești tăieței transparenți sunt făcuți din fasole mung.
Rezultatul este o mâncare japoneză clasică și sănătoasă, ușor de făcut și cu adevărat satisfăcătoare.

ShareSave
Randamente4 porțiiTimp de pregătire35 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 100 ml sos de soia, eventual japonez
 100 ml vin de orez
 100 ml de sake
 200 ml supă de legume
 2 tbsp de zahăr
 2 cepe medii, tăiate în optimi
 400 gr fleică de vită, grăsimea îndepărtată, apoi carnea feliată subțire
 100 gr de tăieței vermicelli din fasole mung
Pentru servit
 orez japonez fiert
 ghimbir murat
 3 cepe verzi, tocate
 condimente shichimi togarashi ( găsești la magazinele asiatice )

Mod de preparare:

1

Într-o oală, dă în clocot sosul de soia, vinul de orez, sake, supa de legume și zahărul. Lasă sosul să fiarbă câteva minute, apoi adaugă ceapa. Călește-o 10 minute, până când devine maronie. Adaugă carnea și gătește-o 5 minute, la foc mediu.

2

Călește tăiețeii și scurge-i. Adaugă-o în oala cu carne și gătește-i 5 minute. Servește cu orez, ghimbir murat, ceapă verde și un pic de praf de ardei iute, dacă vrei.

Ingrediente

 100 ml sos de soia, eventual japonez
 100 ml vin de orez
 100 ml de sake
 200 ml supă de legume
 2 tbsp de zahăr
 2 cepe medii, tăiate în optimi
 400 gr fleică de vită, grăsimea îndepărtată, apoi carnea feliată subțire
 100 gr de tăieței vermicelli din fasole mung
Pentru servit
 orez japonez fiert
 ghimbir murat
 3 cepe verzi, tocate
 condimente shichimi togarashi ( găsești la magazinele asiatice )

Indicații

1

Într-o oală, dă în clocot sosul de soia, vinul de orez, sake, supa de legume și zahărul. Lasă sosul să fiarbă câteva minute, apoi adaugă ceapa. Călește-o 10 minute, până când devine maronie. Adaugă carnea și gătește-o 5 minute, la foc mediu.

2

Călește tăiețeii și scurge-i. Adaugă-o în oala cu carne și gătește-i 5 minute. Servește cu orez, ghimbir murat, ceapă verde și un pic de praf de ardei iute, dacă vrei.

Tăieței cu vită ( Gyudon )