Taitei chinezesti cu legume si pui

AutorRuxfoodie
DificultateÎncepător

Taietei de hrisca, super deliciosi cu multe legume pui si alune.Alunele le ofera personalitate si un iz aparte.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 150 gr Taitei de hrisca (sau de orez)
 150 gr Piept de pui
 1 Morcov
 3 Cepe verzi
 2 Catei de usturoi
 56 Bucati baby porumb
 ½ Ardei
 20 gr Alune
Marinada pentru pui:
 1 Albus de ou
 3 Amidon
 3 Sos de soia
Sosul pentru taitei:
 1 tsp Ulei de masline
 3 Sos de soia
 1 tsp Sos de peste

Mod de preparare:

1

Feliaza pieptul bucatele mici;

2

Peste piept adauga albusul de ou, amidonul si sosul de soia.Amesteca cu mana pana se combina toate uniform.Pune pieptul la frigider 20 de minute,

3

Cat timp se marineaza puiul, feliazaa legumele bucatele mari,

4

Intr-un wok (sau alta tigaie) incalzeste 1 lingurita de ulei de masline si incepe sa prajesti puiul. Cand s-a prajit, il scoti pe o farfurie sau bol pana se fac legumele.

5

In acelasi wok sau tigaie mai pui o lingurita de ulei si incepi sa prajesti morcovul si ardeiul, le vei tine 2-3 minute , pe urma poti adauga restul legumelor si alunele.

6

Cat timp se fac legumele poti pune apa la fiert pentru taitei.

7

Cand legumele sunt facute, poti pune inapoi in wok pieptul de pui si le amesteci cu grija.

8

Pune taiteii in apa, se vor face in 3 minute. Dupa ce s-au facut ii strecori si ii pui in wok alaturi de legume si pui.

9

Intr-un bol micut amesteci cele 3 ingrediente pentru sos si torni peste taitei.

Ingrediente

 150 gr Taitei de hrisca (sau de orez)
 150 gr Piept de pui
 1 Morcov
 3 Cepe verzi
 2 Catei de usturoi
 56 Bucati baby porumb
 ½ Ardei
 20 gr Alune
Marinada pentru pui:
 1 Albus de ou
 3 Amidon
 3 Sos de soia
Sosul pentru taitei:
 1 tsp Ulei de masline
 3 Sos de soia
 1 tsp Sos de peste

Indicații

1

Feliaza pieptul bucatele mici;

2

Peste piept adauga albusul de ou, amidonul si sosul de soia.Amesteca cu mana pana se combina toate uniform.Pune pieptul la frigider 20 de minute,

3

Cat timp se marineaza puiul, feliazaa legumele bucatele mari,

4

Intr-un wok (sau alta tigaie) incalzeste 1 lingurita de ulei de masline si incepe sa prajesti puiul. Cand s-a prajit, il scoti pe o farfurie sau bol pana se fac legumele.

5

In acelasi wok sau tigaie mai pui o lingurita de ulei si incepi sa prajesti morcovul si ardeiul, le vei tine 2-3 minute , pe urma poti adauga restul legumelor si alunele.

6

Cat timp se fac legumele poti pune apa la fiert pentru taitei.

7

Cand legumele sunt facute, poti pune inapoi in wok pieptul de pui si le amesteci cu grija.

8

Pune taiteii in apa, se vor face in 3 minute. Dupa ce s-au facut ii strecori si ii pui in wok alaturi de legume si pui.

9

Intr-un bol micut amesteci cele 3 ingrediente pentru sos si torni peste taitei.

Taitei chinezesti cu legume si pui