Tajine de iepure cu legume

AutorEmilia Micu
DificultateÎncepător

Recunoscutul si mult apreciatul vas tajine m-a ajutat sa gatesc un super pranz pentru familia mea.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total1 oră 45 minute

Ingrediente:

 500 gr carne de iepure
 2 tbsp ulei
 250 ml apa
 3 fire ceapa verde
 1 ceapa galbena
 1 morcov
 2 ardei grasi
 1 vanata
 2 cartofi dulci
 2 cartofi obisnuiti
 sare
 cimbru
 piper
 boia dulce afumata
 1 capatana usturoi
 patrunjel

Mod de preparare:

1

In primul rand am pregatit toate legumele, le-am curatat si taiat. Gatirea intr-un vas tajine se face fara a ridica capacul pe timpul gatirii iar asta inseamna ca toate ingredientele vor fi puse inca de la inceput.

2

In vasul tajine am adaugat pe rand toate legumele pregatite: ceapa verde, ceapa galbena, morcovul, ardeiul gras taiat in rondele, cartofii dulci si cei obisnuiti, vanata si usturoiul maruntit. Am adaugat condimente peste toate legumele, precum si ulei. Am amestecat totul bine astfel incat toate legumele sa fie acoperite cu condimente. La final am adaugat si apa, dar intr-o parte, fara sa torn peste ingrediente si sa le ”spal” de condimente.

3

Carnea de iepure am condimentat-o ca pe legume, cu sare, piper, cimbru si boia afumata de ardei. Am adaugat carnea peste legume si am pus pe aragaz. Am pus imediat capacul si am lasat la foc mic-mediu pentru aproximativ o ora si jumatate. La final am adaugat patrunjel tocat si am savurat totul imediat.

Ingrediente

 500 gr carne de iepure
 2 tbsp ulei
 250 ml apa
 3 fire ceapa verde
 1 ceapa galbena
 1 morcov
 2 ardei grasi
 1 vanata
 2 cartofi dulci
 2 cartofi obisnuiti
 sare
 cimbru
 piper
 boia dulce afumata
 1 capatana usturoi
 patrunjel

Indicații

1

In primul rand am pregatit toate legumele, le-am curatat si taiat. Gatirea intr-un vas tajine se face fara a ridica capacul pe timpul gatirii iar asta inseamna ca toate ingredientele vor fi puse inca de la inceput.

2

In vasul tajine am adaugat pe rand toate legumele pregatite: ceapa verde, ceapa galbena, morcovul, ardeiul gras taiat in rondele, cartofii dulci si cei obisnuiti, vanata si usturoiul maruntit. Am adaugat condimente peste toate legumele, precum si ulei. Am amestecat totul bine astfel incat toate legumele sa fie acoperite cu condimente. La final am adaugat si apa, dar intr-o parte, fara sa torn peste ingrediente si sa le ”spal” de condimente.

3

Carnea de iepure am condimentat-o ca pe legume, cu sare, piper, cimbru si boia afumata de ardei. Am adaugat carnea peste legume si am pus pe aragaz. Am pus imediat capacul si am lasat la foc mic-mediu pentru aproximativ o ora si jumatate. La final am adaugat patrunjel tocat si am savurat totul imediat.

Tajine de iepure cu legume