fbpx

Tartă aperitiv cu spanac și brânză

AvatarAutorLarisa
DificultateÎncepător

Poate constitui un prânz sau o cină delicioasă.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 100 g Spanac
 1 Ceapă
 3 Ouă
 200 ml Lapte
 150 g Făină
 75 g Brânză telemea
 75 g Brânză Cheddar
 1 linguriță(e) Ierburi de Provence
 1 linguri(ă) Ulei
 1 linguri(ă) Pesmet
 Puțină sare -după gust
 Puțin piper-după gust
 20 g Unt pentru uns tava

Mod de preparare:

1

Spălăm spanacul și îl punem la scurs.
Tocăm ceapa și o punem la călit împreuna cu spanacul timp de 5 minute.
Lăsăm tigaia la răcorit.

2

Brânza cheddar și telemeaua o dăm pe răzătoare .
Într-un bol am.pus ouăle,laptele și făina.Amestecăm bine.
Adăugăm jumătate din cantitatea de brânză,ceapa și spanacul,verdețurile uscate și piperul.

3

Ungem bine tava de tartă apoi am presărat o lingură de pesmet și am răsturnat aluatul în tavă.

4

Peste aluat am presărat restul de brânză.

5

Băgăm tarta în cuptorul rece,setat la 200°C pentru 30 de minute(până ce mijlocul este bine închegat,iar marginile sunt rumene).

6

După coacere,lăsați tarta 10 minute să se răcească.

Ingrediente

 100 g Spanac
 1 Ceapă
 3 Ouă
 200 ml Lapte
 150 g Făină
 75 g Brânză telemea
 75 g Brânză Cheddar
 1 linguriță(e) Ierburi de Provence
 1 linguri(ă) Ulei
 1 linguri(ă) Pesmet
 Puțină sare -după gust
 Puțin piper-după gust
 20 g Unt pentru uns tava

Direcții

1

Spălăm spanacul și îl punem la scurs.
Tocăm ceapa și o punem la călit împreuna cu spanacul timp de 5 minute.
Lăsăm tigaia la răcorit.

2

Brânza cheddar și telemeaua o dăm pe răzătoare .
Într-un bol am.pus ouăle,laptele și făina.Amestecăm bine.
Adăugăm jumătate din cantitatea de brânză,ceapa și spanacul,verdețurile uscate și piperul.

3

Ungem bine tava de tartă apoi am presărat o lingură de pesmet și am răsturnat aluatul în tavă.

4

Peste aluat am presărat restul de brânză.

5

Băgăm tarta în cuptorul rece,setat la 200°C pentru 30 de minute(până ce mijlocul este bine închegat,iar marginile sunt rumene).

6

După coacere,lăsați tarta 10 minute să se răcească.

Tartă aperitiv cu spanac și brânză