fbpx

Tarta Banoffee

AutorLivia D.
DificultateÎncepător

O tarta care se prepara foarte repede, iar combinatia de gust de caramel cu banane si zeama de lamaie este dementiala.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare3 oreTimp de gătire / răcire2 oreTimp Total5 ore

Ingrediente:

 300 g biscuiti digestivi
 400 g lapte condensat
 3 banane
 250 ml smantana pentru frisca
 10 g ciocolata
 4 zeama de lamaie
 120 g unt

Mod de preparare:

1

Untul se topeste la foc mic, dupa care se amesteca cu biscuitii faramitati dinainte. Compozitia obtinuta se aseaza in forma de tarta (se preseaza cu ajutorul unei linguri/unui pahar), si se lasa la frigider pentru 10 minute.

2

Conserva de lapte condensate trebuie pusa intr-o oala cu apa si pusa la foc mic pentru aprox. 2,5 - 3h pentru a se transforma in dulce de leche (atentie sa nu il confundati cu lapte condensate pentru cafea; trebuie sa aiba o textura mai densa); culoarea aramie va fi mai intense sau mai putin intense in functie de cat de mult este tinut la fiert. Acest pas poate fi facut si cu o zi inainte.

3

Dulcele de leche obtinut in urma fierberii laptelui condensate se pune in tava de tarta.

4

Bananele taiate in feliute si udate cu zeama de lamaie, se aseaza apoi in tava.

5

Se mixeaza smantana pentru frisca si se adauga peste tarta. Ca un ultim retus, se rade ciocolata peste frisca, si se lasa la frigider cel putin 2 ore inainte de servire.

Ingrediente

 300 g biscuiti digestivi
 400 g lapte condensat
 3 banane
 250 ml smantana pentru frisca
 10 g ciocolata
 4 zeama de lamaie
 120 g unt

Direcții

1

Untul se topeste la foc mic, dupa care se amesteca cu biscuitii faramitati dinainte. Compozitia obtinuta se aseaza in forma de tarta (se preseaza cu ajutorul unei linguri/unui pahar), si se lasa la frigider pentru 10 minute.

2

Conserva de lapte condensate trebuie pusa intr-o oala cu apa si pusa la foc mic pentru aprox. 2,5 - 3h pentru a se transforma in dulce de leche (atentie sa nu il confundati cu lapte condensate pentru cafea; trebuie sa aiba o textura mai densa); culoarea aramie va fi mai intense sau mai putin intense in functie de cat de mult este tinut la fiert. Acest pas poate fi facut si cu o zi inainte.

3

Dulcele de leche obtinut in urma fierberii laptelui condensate se pune in tava de tarta.

4

Bananele taiate in feliute si udate cu zeama de lamaie, se aseaza apoi in tava.

5

Se mixeaza smantana pentru frisca si se adauga peste tarta. Ca un ultim retus, se rade ciocolata peste frisca, si se lasa la frigider cel putin 2 ore inainte de servire.

Tarta Banoffee