Tarta Banoffee

AutorLivia D.
DificultateÎncepător

O tarta care se prepara foarte repede, iar combinatia de gust de caramel cu banane si zeama de lamaie este dementiala.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire3 oreTimp de preparare2 oreTimp total5 ore

Ingrediente:

 300 gr biscuiti digestivi
 400 gr lapte condensat
 3 banane
 250 ml smantana pentru frisca
 10 gr ciocolata
 4 zeama de lamaie
 120 gr unt

Mod de preparare:

1

Untul se topeste la foc mic, dupa care se amesteca cu biscuitii faramitati dinainte. Compozitia obtinuta se aseaza in forma de tarta (se preseaza cu ajutorul unei linguri/unui pahar), si se lasa la frigider pentru 10 minute.

2

Conserva de lapte condensate trebuie pusa intr-o oala cu apa si pusa la foc mic pentru aprox. 2,5 - 3h pentru a se transforma in dulce de leche (atentie sa nu il confundati cu lapte condensate pentru cafea; trebuie sa aiba o textura mai densa); culoarea aramie va fi mai intense sau mai putin intense in functie de cat de mult este tinut la fiert. Acest pas poate fi facut si cu o zi inainte.

3

Dulcele de leche obtinut in urma fierberii laptelui condensate se pune in tava de tarta.

4

Bananele taiate in feliute si udate cu zeama de lamaie, se aseaza apoi in tava.

5

Se mixeaza smantana pentru frisca si se adauga peste tarta. Ca un ultim retus, se rade ciocolata peste frisca, si se lasa la frigider cel putin 2 ore inainte de servire.

Ingrediente

 300 gr biscuiti digestivi
 400 gr lapte condensat
 3 banane
 250 ml smantana pentru frisca
 10 gr ciocolata
 4 zeama de lamaie
 120 gr unt

Indicații

1

Untul se topeste la foc mic, dupa care se amesteca cu biscuitii faramitati dinainte. Compozitia obtinuta se aseaza in forma de tarta (se preseaza cu ajutorul unei linguri/unui pahar), si se lasa la frigider pentru 10 minute.

2

Conserva de lapte condensate trebuie pusa intr-o oala cu apa si pusa la foc mic pentru aprox. 2,5 - 3h pentru a se transforma in dulce de leche (atentie sa nu il confundati cu lapte condensate pentru cafea; trebuie sa aiba o textura mai densa); culoarea aramie va fi mai intense sau mai putin intense in functie de cat de mult este tinut la fiert. Acest pas poate fi facut si cu o zi inainte.

3

Dulcele de leche obtinut in urma fierberii laptelui condensate se pune in tava de tarta.

4

Bananele taiate in feliute si udate cu zeama de lamaie, se aseaza apoi in tava.

5

Se mixeaza smantana pentru frisca si se adauga peste tarta. Ca un ultim retus, se rade ciocolata peste frisca, si se lasa la frigider cel putin 2 ore inainte de servire.

Tarta Banoffee