O tarta cu bacon delicioasa
Ingrediente:
Mod de preparare:
Cerni faina intr-un castron si o amersteci cu cele 3 galbenusuri, 1 varf de cutit de sare, apa calduta si 150 g unt inmuiat la temperatura camerei.
Framanti aluatul si il lasi sa se odihneasca timp de o ora.
Tai baconul sau sunca afumata in fasii subtiri, pe care le frigi intr-o tigaie.
Bati ouale cu smantana si le amesteci cu baconul, sare si piper dupa gust.
Intinzi aluatul pe planseta presarata cu faina.
Imbraci cu aluat baza si peretii unei forme de tarta unse cu unt si tapetate cu faina.
Coci aluatul timp de 10 minute la foc iute, in cuptorul preincalzit, apoi scoti tava intinzi repede umplutura cu bacon si mai coci tarta timp de 20-25 de minute, la foc mijlociu.
O servesti ca aperitiv cald sau rece.
Ingrediente
Indicații
Cerni faina intr-un castron si o amersteci cu cele 3 galbenusuri, 1 varf de cutit de sare, apa calduta si 150 g unt inmuiat la temperatura camerei.
Framanti aluatul si il lasi sa se odihneasca timp de o ora.
Tai baconul sau sunca afumata in fasii subtiri, pe care le frigi intr-o tigaie.
Bati ouale cu smantana si le amesteci cu baconul, sare si piper dupa gust.
Intinzi aluatul pe planseta presarata cu faina.
Imbraci cu aluat baza si peretii unei forme de tarta unse cu unt si tapetate cu faina.
Coci aluatul timp de 10 minute la foc iute, in cuptorul preincalzit, apoi scoti tava intinzi repede umplutura cu bacon si mai coci tarta timp de 20-25 de minute, la foc mijlociu.
O servesti ca aperitiv cald sau rece.