fbpx

Tarta cu bacon

AutorIonescu Larisa
DificultateÎncepător

O tarta cu bacon delicioasa

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare50 minsTimp de gătire / răcire10 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 300 g faina
 200 g unt
 ½ mg apa
 3 galbenusuri
 200 g smantana
 250 g bacon sau sunca afumata
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) piper
 1 linguri(ă) unt pentru forma
 2 faina pentru planseta si forma

Mod de preparare:

1

Cerni faina intr-un castron si o amersteci cu cele 3 galbenusuri, 1 varf de cutit de sare, apa calduta si 150 g unt inmuiat la temperatura camerei.

2

Framanti aluatul si il lasi sa se odihneasca timp de o ora.

3

Tai baconul sau sunca afumata in fasii subtiri, pe care le frigi intr-o tigaie.

4

Bati ouale cu smantana si le amesteci cu baconul, sare si piper dupa gust.

5

Intinzi aluatul pe planseta presarata cu faina.

6

Imbraci cu aluat baza si peretii unei forme de tarta unse cu unt si tapetate cu faina.

7

Coci aluatul timp de 10 minute la foc iute, in cuptorul preincalzit, apoi scoti tava intinzi repede umplutura cu bacon si mai coci tarta timp de 20-25 de minute, la foc mijlociu.

8

O servesti ca aperitiv cald sau rece.

Ingrediente

 300 g faina
 200 g unt
 ½ mg apa
 3 galbenusuri
 200 g smantana
 250 g bacon sau sunca afumata
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) piper
 1 linguri(ă) unt pentru forma
 2 faina pentru planseta si forma

Direcții

1

Cerni faina intr-un castron si o amersteci cu cele 3 galbenusuri, 1 varf de cutit de sare, apa calduta si 150 g unt inmuiat la temperatura camerei.

2

Framanti aluatul si il lasi sa se odihneasca timp de o ora.

3

Tai baconul sau sunca afumata in fasii subtiri, pe care le frigi intr-o tigaie.

4

Bati ouale cu smantana si le amesteci cu baconul, sare si piper dupa gust.

5

Intinzi aluatul pe planseta presarata cu faina.

6

Imbraci cu aluat baza si peretii unei forme de tarta unse cu unt si tapetate cu faina.

7

Coci aluatul timp de 10 minute la foc iute, in cuptorul preincalzit, apoi scoti tava intinzi repede umplutura cu bacon si mai coci tarta timp de 20-25 de minute, la foc mijlociu.

8

O servesti ca aperitiv cald sau rece.

Tarta cu bacon