Reteta simpla de tarta cu aluat fraged, crema dulce de vanilie si capsuni proaspete.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-o caserola, se pune laptele, esenta de vanilie, continutul pastaii si coaja pastaii si se incalzeste la foc mic.
Intr-un bol mare, se pun galbenusurile si zaharul, amestecand bine cu un tel.
Se adauga amidonul si se amesteca pana cand mixtura devine omogena.
Cand laptele e cald, se scoate de pe foc, pastaia se arunca si se toarna o treime din acesta peste amestecul din castron, amestecand in continuu cu un tel.
Dupa se toarna continutul amestecului inapoi in caserola cu lapte si se pune pe foc mediu. Se amesteca in continuu pana ce crema se ingroasa.
Se toarna crema intr-un bol, se adauga untul si se amesteca pentru a incorpora untul.
Se acopera crema cu o folie alimentara si se lasa la rece cat timp se pregateste aluatul.
Intr-un bol mare, se pune faina, lingurita de sare si untul la temperatura camerei si taiat in cubulete.
Se amesteca cu mainile, zdrobind untul cu degetele pentru a-l incorpora cu faina. Efectuati miscari circulare intre palme pentru a faramita aluatul.
Faceti un mic crater in centrul firmiturilor. Puneti in acesta galbenusul si apa, si amestecati cu varful degetelor, incorporand progresiv aluatul.
Obtineti astfel o minge de aluat.
Plasati aluatul pe masa si intindeti-l cu palma mainii pentru a incorpora bine untul din acesta.
Dupa care adunati aluatul, formand o forma de disc, si intindeti-l cu sucitorul, obtinand un cerc de grosime uniforma.
Luati o forma de tarta si puneti un disc de hartie de copt in acesta, fara sa acoperiti marginile.
Plasati aluatul in forma, lipindu-l de margini si taiand cu un cutit excesul de aluat.
Se pune tarta la rece timp de 30 de minute.
Se pune tarta la cuptor la 180˚C timp de 20 de minute, aceastea trebuie sa capete o culoare aurie.
Intr-o caserola, se pune apa, zaharul si zeama de lamaie si se lasa la foc pana la fierbere.
O data ajuns la fierbere, se inchide focul si se adauga 2 foi de gelatina care au fost in prealabil lasate la inmuiat in apa rece si uscate dupa pe un servetel de bucatarie.
Se amesteca si se lasa deoparte pana cand se raceste. Trebuie sa obtineti o textura lichida, usor groasa.
Se pune crema de vanilie intr-un posh.
Se umple interiorul tartei cu crema si se niveleaza cu o spatula.
Taiati capsunile in doua si plasati-le circular peste crema.
Cu ajutorul unei pensule mari, puneti un strat de glazura deasupra capsunilor pentru le a da luciu.
Tarta este gata!
Ingrediente
Indicații
Intr-o caserola, se pune laptele, esenta de vanilie, continutul pastaii si coaja pastaii si se incalzeste la foc mic.
Intr-un bol mare, se pun galbenusurile si zaharul, amestecand bine cu un tel.
Se adauga amidonul si se amesteca pana cand mixtura devine omogena.
Cand laptele e cald, se scoate de pe foc, pastaia se arunca si se toarna o treime din acesta peste amestecul din castron, amestecand in continuu cu un tel.
Dupa se toarna continutul amestecului inapoi in caserola cu lapte si se pune pe foc mediu. Se amesteca in continuu pana ce crema se ingroasa.
Se toarna crema intr-un bol, se adauga untul si se amesteca pentru a incorpora untul.
Se acopera crema cu o folie alimentara si se lasa la rece cat timp se pregateste aluatul.
Intr-un bol mare, se pune faina, lingurita de sare si untul la temperatura camerei si taiat in cubulete.
Se amesteca cu mainile, zdrobind untul cu degetele pentru a-l incorpora cu faina. Efectuati miscari circulare intre palme pentru a faramita aluatul.
Faceti un mic crater in centrul firmiturilor. Puneti in acesta galbenusul si apa, si amestecati cu varful degetelor, incorporand progresiv aluatul.
Obtineti astfel o minge de aluat.
Plasati aluatul pe masa si intindeti-l cu palma mainii pentru a incorpora bine untul din acesta.
Dupa care adunati aluatul, formand o forma de disc, si intindeti-l cu sucitorul, obtinand un cerc de grosime uniforma.
Luati o forma de tarta si puneti un disc de hartie de copt in acesta, fara sa acoperiti marginile.
Plasati aluatul in forma, lipindu-l de margini si taiand cu un cutit excesul de aluat.
Se pune tarta la rece timp de 30 de minute.
Se pune tarta la cuptor la 180˚C timp de 20 de minute, aceastea trebuie sa capete o culoare aurie.
Intr-o caserola, se pune apa, zaharul si zeama de lamaie si se lasa la foc pana la fierbere.
O data ajuns la fierbere, se inchide focul si se adauga 2 foi de gelatina care au fost in prealabil lasate la inmuiat in apa rece si uscate dupa pe un servetel de bucatarie.
Se amesteca si se lasa deoparte pana cand se raceste. Trebuie sa obtineti o textura lichida, usor groasa.
Se pune crema de vanilie intr-un posh.
Se umple interiorul tartei cu crema si se niveleaza cu o spatula.
Taiati capsunile in doua si plasati-le circular peste crema.
Cu ajutorul unei pensule mari, puneti un strat de glazura deasupra capsunilor pentru le a da luciu.
Tarta este gata!