fbpx

Tartă cu cheddar, blue cheese și pere

AvatarAutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Să ne bucurăm de roadele toamnei târzii și să pregătim o tartă cu pere 🍐 parfumate și zemoase, cheddar maturat și blue cheese 🧀. O combinație pe care știu că înainte ați degustat-o în platourile de brânzeturi, dar acum am transformat-o într-o tartă delicioasă.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total45 mins

Ingrediente:

Blat
 180 g nucă măcinată
 100 g făină integrală
 50 g mascarpone
 un praf de sare
Umplutură
 100 g prosciutto (dacă sunteți vegetarieni, puteți exclude, va fi la fel de gustoasă și fără)
 150 g brânză cheddar
 150 g blue cheese
 3 pere coapte
 50 g nuci pecan
 o crenguță de rozmarin

Mod de preparare:

1

Amestecă bine brânza mascarpone, făina integrală, nuca măcinată și sarea până când aluatul se unește și e consistent.
Unge o tavă de tartă cu unt și apoi întinde aluatul uniform pe toată suprafața tăvii. .

2

Taie prosciutto feliuțe subțiri și presară-le peste aluatul de tartă.

3

Presară brânza cheddar rasă felii peste proscuitto, mărunțește brânza blue cheese, iar apoi presar-o neuniform pe tartă.

4

Aromează totul cu piper proaspăt măcinat, iar apoi taie perele felii și așează-le frumos peste brânze.

5

Dă tarta la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, scoate-o și decoreaz-o cu bucăți de nici pecan și rozmarin și mai las-o la cuptor încă 10 minute. Poftă bună!

Ingrediente

Blat
 180 g nucă măcinată
 100 g făină integrală
 50 g mascarpone
 un praf de sare
Umplutură
 100 g prosciutto (dacă sunteți vegetarieni, puteți exclude, va fi la fel de gustoasă și fără)
 150 g brânză cheddar
 150 g blue cheese
 3 pere coapte
 50 g nuci pecan
 o crenguță de rozmarin

Direcții

1

Amestecă bine brânza mascarpone, făina integrală, nuca măcinată și sarea până când aluatul se unește și e consistent.
Unge o tavă de tartă cu unt și apoi întinde aluatul uniform pe toată suprafața tăvii. .

2

Taie prosciutto feliuțe subțiri și presară-le peste aluatul de tartă.

3

Presară brânza cheddar rasă felii peste proscuitto, mărunțește brânza blue cheese, iar apoi presar-o neuniform pe tartă.

4

Aromează totul cu piper proaspăt măcinat, iar apoi taie perele felii și așează-le frumos peste brânze.

5

Dă tarta la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, scoate-o și decoreaz-o cu bucăți de nici pecan și rozmarin și mai las-o la cuptor încă 10 minute. Poftă bună!

Tartă cu cheddar, blue cheese și pere