Tarta cu ciocolata amaruie

AutorChefmihai
DificultateIntermediar

O idee de desert pentru o cina romantica.

ShareSave
Randamente10 porțiiTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

 250 gr Faina
 125 gr Unt 82% grăsime, la temperatura camerei
 3 Apa rece
 1 Ou
 1 Praf de sare
 250 gr Ciocolata amaruie
 250 ml Smantana pentru frisca
 150 ml Lapte
 50 gr Zahar alb
 50 gr Zahar brun
 100 gr Unt
 3 Oua

Mod de preparare:

Pentru blat
1

Într-un castron se adaugă untul tăiat bucatele, faina și sarea si se amesteca. Se adaugă apoi oul și pe rand câte o lingura de apa rece. Se formează o bila de aluat care se da la rece 30 minute.

2

După 30 minute, pe blatul presărat cu faina se așează aluatul și se întinde într-un cerc.

3

Se așează apoi aluatul în tava speciala pentru tarte și se înțeapă cu furculița din loc în loc.

4

Se așează a 2a forma de tarta deasupra sau o foaie de copt peste care se pune orez (pentru a coace aluatul în orb) și se da la cuptorul încins la 180 grade pentru 15 minute.

Pentru umplutura
5

Într-o oala se adaugă smantana, lapte și zaharul și se pune pe foc. Când se încinge, se stinge focul și se adaugă ciocolata rupta bucatele. Se lasă câteva minute, apoi se adauga untul si se amesteca cu un tel pana când amestecul se omogenizează.

6

Se adaugă apoi ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare.

7

Peste aluat se toarnă amestecul de ciocolata și se da la cuptor încă 30 minute, pana când trece testul scobitorii.

8

Se decorează cu fructe, nuci, nuca de cocos.

Ingrediente

 250 gr Faina
 125 gr Unt 82% grăsime, la temperatura camerei
 3 Apa rece
 1 Ou
 1 Praf de sare
 250 gr Ciocolata amaruie
 250 ml Smantana pentru frisca
 150 ml Lapte
 50 gr Zahar alb
 50 gr Zahar brun
 100 gr Unt
 3 Oua

Indicații

Pentru blat
1

Într-un castron se adaugă untul tăiat bucatele, faina și sarea si se amesteca. Se adaugă apoi oul și pe rand câte o lingura de apa rece. Se formează o bila de aluat care se da la rece 30 minute.

2

După 30 minute, pe blatul presărat cu faina se așează aluatul și se întinde într-un cerc.

3

Se așează apoi aluatul în tava speciala pentru tarte și se înțeapă cu furculița din loc în loc.

4

Se așează a 2a forma de tarta deasupra sau o foaie de copt peste care se pune orez (pentru a coace aluatul în orb) și se da la cuptorul încins la 180 grade pentru 15 minute.

Pentru umplutura
5

Într-o oala se adaugă smantana, lapte și zaharul și se pune pe foc. Când se încinge, se stinge focul și se adaugă ciocolata rupta bucatele. Se lasă câteva minute, apoi se adauga untul si se amesteca cu un tel pana când amestecul se omogenizează.

6

Se adaugă apoi ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare.

7

Peste aluat se toarnă amestecul de ciocolata și se da la cuptor încă 30 minute, pana când trece testul scobitorii.

8

Se decorează cu fructe, nuci, nuca de cocos.

Note

Tarta cu ciocolata amaruie