fbpx

Tarta cu ciocolata amaruie

AutorChefmihai
DificultateIntermediar

O idee de desert pentru o cina romantica.

ShareSalvează
Produce10 PorțiiTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total1 oră 10 mins

Ingrediente:

 250 g Faina
 125 g Unt 82% grăsime, la temperatura camerei
 3 Apa rece
 1 Ou
 1 Praf de sare
 250 g Ciocolata amaruie
 250 ml Smantana pentru frisca
 150 ml Lapte
 50 g Zahar alb
 50 g Zahar brun
 100 g Unt
 3 Oua

Mod de preparare:

Pentru blat
1

Într-un castron se adaugă untul tăiat bucatele, faina și sarea si se amesteca. Se adaugă apoi oul și pe rand câte o lingura de apa rece. Se formează o bila de aluat care se da la rece 30 minute.

2

După 30 minute, pe blatul presărat cu faina se așează aluatul și se întinde într-un cerc.

3

Se așează apoi aluatul în tava speciala pentru tarte și se înțeapă cu furculița din loc în loc.

4

Se așează a 2a forma de tarta deasupra sau o foaie de copt peste care se pune orez (pentru a coace aluatul în orb) și se da la cuptorul încins la 180 grade pentru 15 minute.

Pentru umplutura
5

Într-o oala se adaugă smantana, lapte și zaharul și se pune pe foc. Când se încinge, se stinge focul și se adaugă ciocolata rupta bucatele. Se lasă câteva minute, apoi se adauga untul si se amesteca cu un tel pana când amestecul se omogenizează.

6

Se adaugă apoi ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare.

7

Peste aluat se toarnă amestecul de ciocolata și se da la cuptor încă 30 minute, pana când trece testul scobitorii.

8

Se decorează cu fructe, nuci, nuca de cocos.

Ingrediente

 250 g Faina
 125 g Unt 82% grăsime, la temperatura camerei
 3 Apa rece
 1 Ou
 1 Praf de sare
 250 g Ciocolata amaruie
 250 ml Smantana pentru frisca
 150 ml Lapte
 50 g Zahar alb
 50 g Zahar brun
 100 g Unt
 3 Oua

Direcții

Pentru blat
1

Într-un castron se adaugă untul tăiat bucatele, faina și sarea si se amesteca. Se adaugă apoi oul și pe rand câte o lingura de apa rece. Se formează o bila de aluat care se da la rece 30 minute.

2

După 30 minute, pe blatul presărat cu faina se așează aluatul și se întinde într-un cerc.

3

Se așează apoi aluatul în tava speciala pentru tarte și se înțeapă cu furculița din loc în loc.

4

Se așează a 2a forma de tarta deasupra sau o foaie de copt peste care se pune orez (pentru a coace aluatul în orb) și se da la cuptorul încins la 180 grade pentru 15 minute.

Pentru umplutura
5

Într-o oala se adaugă smantana, lapte și zaharul și se pune pe foc. Când se încinge, se stinge focul și se adaugă ciocolata rupta bucatele. Se lasă câteva minute, apoi se adauga untul si se amesteca cu un tel pana când amestecul se omogenizează.

6

Se adaugă apoi ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare.

7

Peste aluat se toarnă amestecul de ciocolata și se da la cuptor încă 30 minute, pana când trece testul scobitorii.

8

Se decorează cu fructe, nuci, nuca de cocos.

Tarta cu ciocolata amaruie