Cine nu iubeste deserturile fara coacere? Aceasta tarta este rapida, delicioasa, dar mai greu este sa astepti sa se raceasca complet.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se farama biscuitii intr-un robot de bucatarie sau cu un sucitor pana se obtine consistenta nisipului.
Se adauga untul topit peste biscuiti si se amesteca bine pana nu mai raman biscuiti uscati.
Se preseaza compozitia intr-o tava de tarta (cu fund detasabil ar fi ideal), pe fundul tavii si pe margini cu ajutorul unui pahar. Se da la frigider pana pregatim umplutura de ciocolata
Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se lasa sa se ajunga la temperatura camerei.
Se bate frisca bine cu un mixer si se adauga in fir subtire ciocolata topita si racita. Atentie: daca va fi diferenta de temperatura intre cele 2 componente, ciocolata se va intari cand o turnati peste frisca.
Se incorporeaza toata ciocolata si se pune compozitia obtinuta peste baza de biscuiti. Se da la frigider pana pregatim ganache-ul de ciocolata.
Se incalzeste 50 ml frisca lichida pana la punctul de fierbere. Se toarna peste 50 gr ciocolata neagra si se amesteca bine pana ciocolata s-a topit.
Se lasa ganache-ul sa se raceasca un pic, apoi se adauga peste tarta. Se da la frigider minim 3 ore sau peste noapte.
Ingrediente
Indicații
Se farama biscuitii intr-un robot de bucatarie sau cu un sucitor pana se obtine consistenta nisipului.
Se adauga untul topit peste biscuiti si se amesteca bine pana nu mai raman biscuiti uscati.
Se preseaza compozitia intr-o tava de tarta (cu fund detasabil ar fi ideal), pe fundul tavii si pe margini cu ajutorul unui pahar. Se da la frigider pana pregatim umplutura de ciocolata
Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se lasa sa se ajunga la temperatura camerei.
Se bate frisca bine cu un mixer si se adauga in fir subtire ciocolata topita si racita. Atentie: daca va fi diferenta de temperatura intre cele 2 componente, ciocolata se va intari cand o turnati peste frisca.
Se incorporeaza toata ciocolata si se pune compozitia obtinuta peste baza de biscuiti. Se da la frigider pana pregatim ganache-ul de ciocolata.
Se incalzeste 50 ml frisca lichida pana la punctul de fierbere. Se toarna peste 50 gr ciocolata neagra si se amesteca bine pana ciocolata s-a topit.
Se lasa ganache-ul sa se raceasca un pic, apoi se adauga peste tarta. Se da la frigider minim 3 ore sau peste noapte.