Tarta cu ciocolata fara coacere

AutorGabriela.ble.food
DificultateÎncepător

Cine nu iubeste deserturile fara coacere? Aceasta tarta este rapida, delicioasa, dar mai greu este sa astepti sa se raceasca complet.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare3 oreTimp total3 ore 15 minute

Ingrediente:

 200 gr Biscuiti
 100 gr Unt
 200 gr Frisca lichida
 100 gr Ciocolata neagra
 100 gr Ciocolata cu lapte
 50 ml Frisca lichida
 50 gr Ciocolata neagra

Mod de preparare:

1

Se farama biscuitii intr-un robot de bucatarie sau cu un sucitor pana se obtine consistenta nisipului.

2

Se adauga untul topit peste biscuiti si se amesteca bine pana nu mai raman biscuiti uscati.

3

Se preseaza compozitia intr-o tava de tarta (cu fund detasabil ar fi ideal), pe fundul tavii si pe margini cu ajutorul unui pahar. Se da la frigider pana pregatim umplutura de ciocolata

4

Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se lasa sa se ajunga la temperatura camerei.

5

Se bate frisca bine cu un mixer si se adauga in fir subtire ciocolata topita si racita. Atentie: daca va fi diferenta de temperatura intre cele 2 componente, ciocolata se va intari cand o turnati peste frisca.

6

Se incorporeaza toata ciocolata si se pune compozitia obtinuta peste baza de biscuiti. Se da la frigider pana pregatim ganache-ul de ciocolata.

7

Se incalzeste 50 ml frisca lichida pana la punctul de fierbere. Se toarna peste 50 gr ciocolata neagra si se amesteca bine pana ciocolata s-a topit.

8

Se lasa ganache-ul sa se raceasca un pic, apoi se adauga peste tarta. Se da la frigider minim 3 ore sau peste noapte.

Ingrediente

 200 gr Biscuiti
 100 gr Unt
 200 gr Frisca lichida
 100 gr Ciocolata neagra
 100 gr Ciocolata cu lapte
 50 ml Frisca lichida
 50 gr Ciocolata neagra

Indicații

1

Se farama biscuitii intr-un robot de bucatarie sau cu un sucitor pana se obtine consistenta nisipului.

2

Se adauga untul topit peste biscuiti si se amesteca bine pana nu mai raman biscuiti uscati.

3

Se preseaza compozitia intr-o tava de tarta (cu fund detasabil ar fi ideal), pe fundul tavii si pe margini cu ajutorul unui pahar. Se da la frigider pana pregatim umplutura de ciocolata

4

Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se lasa sa se ajunga la temperatura camerei.

5

Se bate frisca bine cu un mixer si se adauga in fir subtire ciocolata topita si racita. Atentie: daca va fi diferenta de temperatura intre cele 2 componente, ciocolata se va intari cand o turnati peste frisca.

6

Se incorporeaza toata ciocolata si se pune compozitia obtinuta peste baza de biscuiti. Se da la frigider pana pregatim ganache-ul de ciocolata.

7

Se incalzeste 50 ml frisca lichida pana la punctul de fierbere. Se toarna peste 50 gr ciocolata neagra si se amesteca bine pana ciocolata s-a topit.

8

Se lasa ganache-ul sa se raceasca un pic, apoi se adauga peste tarta. Se da la frigider minim 3 ore sau peste noapte.

Tarta cu ciocolata fara coacere