Tartă cu ciocolată și lemnoase

AutorAnette
DificultateÎncepător

Un desert original, merită încercat!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare2 ore 25 minuteTimp total2 ore 45 minute

Ingrediente:

Crustă :
 200 gr biscuiti digestivi
 120 gr unt topit
 10 gr nuci
 10 gr alune
 10 gr migdale
Ganache de ciocolată :
 150 gr smântână pentru frișcă
 300 gr ciocolată cu lapte
Decor :
 fructe lemnoase (nuci, alune, migdale)
 biscuiți digestivi sfărâmați

Mod de preparare:

Crustă :
1

Biscuiții digestivi sfărâmați se amestecă cu untul topit până când compoziția devine sfărmicioasă, dar compactă.

2

Compoziția se pune în tava cu diametrul de 20-22 cm, tapetată cu hârtie de copt și se coace 5-7 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.

Ganache de ciocolată :
3

Smântâna se pune la încălzit pe foc mediu și se lasă să ajungă până la punctul de fierbere.

4

Ciocolata ruptă în bucăți se adaugă în smântână și se lasă totul nemișcat pentru minim 5 minute. Această nemișcare este foarte importantă pentru că dacă se amestecă prea devreme, ganache-ul se poate tăia (grăsimile se separă din masa solidă și va trebui luat procesul de la capăt).

5

După ce trece timpul de așteptare, compoziția se amestecă pentru omogenizare cu un tel sau cu o spatulă, pornind din centru cu mișcări circulare, lente, din ce în ce mai largi.

6

După omogenizare, compoziția se dă la rece pentru 2 ore.

7

După ce a stat la frigider, compoziția se toarnă în tava cu crusta si se ornează, dupa gust, cu fructe lemnoase si biscuiți digestivi sfărâmați.

Ingrediente

Crustă :
 200 gr biscuiti digestivi
 120 gr unt topit
 10 gr nuci
 10 gr alune
 10 gr migdale
Ganache de ciocolată :
 150 gr smântână pentru frișcă
 300 gr ciocolată cu lapte
Decor :
 fructe lemnoase (nuci, alune, migdale)
 biscuiți digestivi sfărâmați

Indicații

Crustă :
1

Biscuiții digestivi sfărâmați se amestecă cu untul topit până când compoziția devine sfărmicioasă, dar compactă.

2

Compoziția se pune în tava cu diametrul de 20-22 cm, tapetată cu hârtie de copt și se coace 5-7 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.

Ganache de ciocolată :
3

Smântâna se pune la încălzit pe foc mediu și se lasă să ajungă până la punctul de fierbere.

4

Ciocolata ruptă în bucăți se adaugă în smântână și se lasă totul nemișcat pentru minim 5 minute. Această nemișcare este foarte importantă pentru că dacă se amestecă prea devreme, ganache-ul se poate tăia (grăsimile se separă din masa solidă și va trebui luat procesul de la capăt).

5

După ce trece timpul de așteptare, compoziția se amestecă pentru omogenizare cu un tel sau cu o spatulă, pornind din centru cu mișcări circulare, lente, din ce în ce mai largi.

6

După omogenizare, compoziția se dă la rece pentru 2 ore.

7

După ce a stat la frigider, compoziția se toarnă în tava cu crusta si se ornează, dupa gust, cu fructe lemnoase si biscuiți digestivi sfărâmați.

Tartă cu ciocolată și lemnoase