Tarta cu coacaze si ananas, este foarte usor de preparat si extrem de gustoasa. O combinatie savuroasa intre dulce si acrisor de care e greu sa te saturi!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amesteca untul rece taiat cubulete cu faina si un varf de sare intr-un bol, pana cand untul se marunteste si se incorporeaza. Se adauga zaharul si se amesteca la fel de bine. Veti observa ca acest amestec va avea o textura nisipoasa. Dupa aceea se adauga lingurile de apa si oul si se amesteca in continuare foarte bine, pana se obtine un aluat bine legat.
Luam aluatul, il facem bulgare rotund si il punem intr-o punga sau intr-o folie strech/de aluminiu. Il bagam la frigider si il tinem la rece 15 minute.
Dupa 15 minute se scoate de la frigider, si se intinde intr-o tava de tarta (preferabil de teflon ca sa nu se lipeasca) unsa cu putin unt/ulei si tapetata cu faina, inclusiv pe margini. Se inteapa pe alocuri cu o scobitoare/furculita aluatul, pentru a respira mai bine. Bagam aluatul la cuptor pentru 15-20 minute la 180˚C (foc mediu) pana cand acesta este pe jumtate copt.
Intr-un bol se amesteca ouale, zaharul, smantana si budinca de vanilie pana acesta devine omogen. Aceasta crema obtinuta se toarna peste aluatul pe jumatate copt, scos din cuptor. Dupa ce am turnat crema, luam coacazele, si feliile de ananas si le punem in tava ornate rasfirat, iar peste radem ciocolata neagra. Bagam tava la loc in cuptor si mai tinem inca 20 de minute totul la cuptor pentru a coace complet si aluatul si crema. Se scoate din cuptor cand este gata, se lasa la racit si se serveste.
Ingrediente
Indicații
Se amesteca untul rece taiat cubulete cu faina si un varf de sare intr-un bol, pana cand untul se marunteste si se incorporeaza. Se adauga zaharul si se amesteca la fel de bine. Veti observa ca acest amestec va avea o textura nisipoasa. Dupa aceea se adauga lingurile de apa si oul si se amesteca in continuare foarte bine, pana se obtine un aluat bine legat.
Luam aluatul, il facem bulgare rotund si il punem intr-o punga sau intr-o folie strech/de aluminiu. Il bagam la frigider si il tinem la rece 15 minute.
Dupa 15 minute se scoate de la frigider, si se intinde intr-o tava de tarta (preferabil de teflon ca sa nu se lipeasca) unsa cu putin unt/ulei si tapetata cu faina, inclusiv pe margini. Se inteapa pe alocuri cu o scobitoare/furculita aluatul, pentru a respira mai bine. Bagam aluatul la cuptor pentru 15-20 minute la 180˚C (foc mediu) pana cand acesta este pe jumtate copt.
Intr-un bol se amesteca ouale, zaharul, smantana si budinca de vanilie pana acesta devine omogen. Aceasta crema obtinuta se toarna peste aluatul pe jumatate copt, scos din cuptor. Dupa ce am turnat crema, luam coacazele, si feliile de ananas si le punem in tava ornate rasfirat, iar peste radem ciocolata neagra. Bagam tava la loc in cuptor si mai tinem inca 20 de minute totul la cuptor pentru a coace complet si aluatul si crema. Se scoate din cuptor cand este gata, se lasa la racit si se serveste.