Tarta cu cocos si zmeura

Autorbiancaajitaru
DificultateÎncepător

O reteta super usoara si delicioasa! Tarta fara coacere cu crema de zmeura si cocos. Merita incercata !

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 20 minute

Ingrediente:

Blat
 200 gr biscuiti digestivi
 50 gr nuca de cocos
 70 gr unt
Crema de zmeura
 200 gr zmeura
 200 ml lapte
 1 tsp amidon de porumb
 30 gr zahar
Crema de cocos
 200 ml lapte de cocos din conserva
 100 gr Nuca de cocos
 1 tsp amidon de porumb
 30 gr zahar

Mod de preparare:

Blatul:
1

Se maruntesc bine biscuitii si se amesteca cu nuca de cocos si untul topit. Asezam compozitia in tava dorita si nivelam bine suprafata pana obtinem un blat. Lasam tava la rece cat timp facem cremele.

Crema de zmeura si crema de cocos:
2

Am folosit zmeura congelata asa ca am decongelat-o si am belnduit-o. Pentru ca am vrut sa am o crema fina, am trecut zmeura belnduita printr-o sita ca sa scap de samburi.

3

Se pune la incalzit laptele si zaharul, apoi adaugam si piureul de zmeura si amestecam. Separat amestecam intr-un bol, o lingura de amidon cu putin lapte si amestcam. Turnam amestecul peste amestecul de lapte si zmeura si amestecam pana se ingroasa compozitia.

4

Cand capata compozitia unei crema se transfera intr-un bol si se inveleste cu folie alimentara si se lasa la racit.

5

Procedam la fel si la crema de cocos. Cand cele doua creme ating temperatura camerei se adauga pe rand peste blatul de biscuiti. Tarta se lasa la rece cel putin 1-2h.

6

Optional, la sfarsit, se poate adauga un strat de ciocolata alba.

Ingrediente

Blat
 200 gr biscuiti digestivi
 50 gr nuca de cocos
 70 gr unt
Crema de zmeura
 200 gr zmeura
 200 ml lapte
 1 tsp amidon de porumb
 30 gr zahar
Crema de cocos
 200 ml lapte de cocos din conserva
 100 gr Nuca de cocos
 1 tsp amidon de porumb
 30 gr zahar

Indicații

Blatul:
1

Se maruntesc bine biscuitii si se amesteca cu nuca de cocos si untul topit. Asezam compozitia in tava dorita si nivelam bine suprafata pana obtinem un blat. Lasam tava la rece cat timp facem cremele.

Crema de zmeura si crema de cocos:
2

Am folosit zmeura congelata asa ca am decongelat-o si am belnduit-o. Pentru ca am vrut sa am o crema fina, am trecut zmeura belnduita printr-o sita ca sa scap de samburi.

3

Se pune la incalzit laptele si zaharul, apoi adaugam si piureul de zmeura si amestecam. Separat amestecam intr-un bol, o lingura de amidon cu putin lapte si amestcam. Turnam amestecul peste amestecul de lapte si zmeura si amestecam pana se ingroasa compozitia.

4

Cand capata compozitia unei crema se transfera intr-un bol si se inveleste cu folie alimentara si se lasa la racit.

5

Procedam la fel si la crema de cocos. Cand cele doua creme ating temperatura camerei se adauga pe rand peste blatul de biscuiti. Tarta se lasa la rece cel putin 1-2h.

6

Optional, la sfarsit, se poate adauga un strat de ciocolata alba.

Tarta cu cocos si zmeura