fbpx

Tarta cu cocos si zmeura

Autorbiancaajitaru
DificultateÎncepător

O reteta super usoara si delicioasa! Tarta fara coacere cu crema de zmeura si cocos. Merita incercata !

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire2 oreTimp Total2 ore 20 mins

Ingrediente:

Blat
 200 g biscuiti digestivi
 50 g nuca de cocos
 70 g unt
Crema de zmeura
 200 g zmeura
 200 ml lapte
 1 linguriță(e) amidon de porumb
 30 g zahar
Crema de cocos
 200 ml lapte de cocos din conserva
 100 g Nuca de cocos
 1 linguriță(e) amidon de porumb
 30 g zahar

Mod de preparare:

Blatul:
1

Se maruntesc bine biscuitii si se amesteca cu nuca de cocos si untul topit. Asezam compozitia in tava dorita si nivelam bine suprafata pana obtinem un blat. Lasam tava la rece cat timp facem cremele.

Crema de zmeura si crema de cocos:
2

Am folosit zmeura congelata asa ca am decongelat-o si am belnduit-o. Pentru ca am vrut sa am o crema fina, am trecut zmeura belnduita printr-o sita ca sa scap de samburi.

3

Se pune la incalzit laptele si zaharul, apoi adaugam si piureul de zmeura si amestecam. Separat amestecam intr-un bol, o lingura de amidon cu putin lapte si amestcam. Turnam amestecul peste amestecul de lapte si zmeura si amestecam pana se ingroasa compozitia.

4

Cand capata compozitia unei crema se transfera intr-un bol si se inveleste cu folie alimentara si se lasa la racit.

5

Procedam la fel si la crema de cocos. Cand cele doua creme ating temperatura camerei se adauga pe rand peste blatul de biscuiti. Tarta se lasa la rece cel putin 1-2h.

6

Optional, la sfarsit, se poate adauga un strat de ciocolata alba.

Ingrediente

Blat
 200 g biscuiti digestivi
 50 g nuca de cocos
 70 g unt
Crema de zmeura
 200 g zmeura
 200 ml lapte
 1 linguriță(e) amidon de porumb
 30 g zahar
Crema de cocos
 200 ml lapte de cocos din conserva
 100 g Nuca de cocos
 1 linguriță(e) amidon de porumb
 30 g zahar

Direcții

Blatul:
1

Se maruntesc bine biscuitii si se amesteca cu nuca de cocos si untul topit. Asezam compozitia in tava dorita si nivelam bine suprafata pana obtinem un blat. Lasam tava la rece cat timp facem cremele.

Crema de zmeura si crema de cocos:
2

Am folosit zmeura congelata asa ca am decongelat-o si am belnduit-o. Pentru ca am vrut sa am o crema fina, am trecut zmeura belnduita printr-o sita ca sa scap de samburi.

3

Se pune la incalzit laptele si zaharul, apoi adaugam si piureul de zmeura si amestecam. Separat amestecam intr-un bol, o lingura de amidon cu putin lapte si amestcam. Turnam amestecul peste amestecul de lapte si zmeura si amestecam pana se ingroasa compozitia.

4

Cand capata compozitia unei crema se transfera intr-un bol si se inveleste cu folie alimentara si se lasa la racit.

5

Procedam la fel si la crema de cocos. Cand cele doua creme ating temperatura camerei se adauga pe rand peste blatul de biscuiti. Tarta se lasa la rece cel putin 1-2h.

6

Optional, la sfarsit, se poate adauga un strat de ciocolata alba.

Tarta cu cocos si zmeura