fbpx

Tarta cu dovleac si iaurt grecesc

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

O tarta cremoasa si delicioasa!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră 20 mins

Ingrediente:

 450 g dovleac copt
 1 linguriță(e) scortisoara ceylon
 3 oua
 250 ml iaurt grecesc
 250 g biscuiti digestivi
 100 g unt topit
 1 linguri(ă) sirop de agave

Mod de preparare:

1

Se curata dovleacul de seminte si se taie in doua pe lung. Il punem intr-o tava, se da cu ulei si il bagam la cuptor pentru 30 de minute la 200°C. Dovleacul este gata in momentul in care intra o furculita usor in el.

2

Zdrobim biscuitii cu ajutorul unui blender si ii amestecam cu untul topit.

3

Presam pesmetul de biscuiti intr-o tava si bagam tava la frigider pentru 30 de minute.

4

Scoatem dovleacul de la cuptor si il lasam 10 minute la racit.

5

Cu ajutorul unei linguri curatam dovleacul si il punem in bolul blender-ului pentru a il mixa.

6

Peste dovleac punem ouale, iaurtul, scortisoara, siropul de agave si mixam pentru cateva minute.

7

Scoatem tava din cuptor si turnam compozita peste pesmetul de biscuiti.

8

Punem tava in alta tava si turnam 1-2 cm de apa. Bagam tava in cuptor pentru 50 de minute la 180 de grade.

Ingrediente

 450 g dovleac copt
 1 linguriță(e) scortisoara ceylon
 3 oua
 250 ml iaurt grecesc
 250 g biscuiti digestivi
 100 g unt topit
 1 linguri(ă) sirop de agave

Direcții

1

Se curata dovleacul de seminte si se taie in doua pe lung. Il punem intr-o tava, se da cu ulei si il bagam la cuptor pentru 30 de minute la 200°C. Dovleacul este gata in momentul in care intra o furculita usor in el.

2

Zdrobim biscuitii cu ajutorul unui blender si ii amestecam cu untul topit.

3

Presam pesmetul de biscuiti intr-o tava si bagam tava la frigider pentru 30 de minute.

4

Scoatem dovleacul de la cuptor si il lasam 10 minute la racit.

5

Cu ajutorul unei linguri curatam dovleacul si il punem in bolul blender-ului pentru a il mixa.

6

Peste dovleac punem ouale, iaurtul, scortisoara, siropul de agave si mixam pentru cateva minute.

7

Scoatem tava din cuptor si turnam compozita peste pesmetul de biscuiti.

8

Punem tava in alta tava si turnam 1-2 cm de apa. Bagam tava in cuptor pentru 50 de minute la 180 de grade.

Tarta cu dovleac si iaurt grecesc