Această bunătate de tartă cu dovlecei și vinete la cuptor este simplu de făcut și poate fi devorata pe post de prânz sau cină ușoară. Este inspirată puțin din modelul unui quiche, doar că fără strop de alut.
Ingredientele de mai jos sunt pentru o tava cu diametrul de 27 cm.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spălăm bine legumele, tăiem codițele dovleceilor și vinetelor apoi feliem subțire pe lungimea lor vinetele, dovleceii, roșiile și brânza mozzarella. Peste feliile de dovlecel presărăm puțină sare și le lăsăm să stea 5 minute, apoi aruncați surplusul de apă (dovleceii vor lăsa destulă, pe cuvânt) și folosiți-le după cum urmează.
Într-o tavă unsă cu puțin unt sau ulei începem să așezăm (pornind din exterior) câte un rând de felii de dovlecel, unul de vinete, apoi roșii și brânză mozzarella. Alternăm straturile de legume și brânză până când umplem tava.
Într-un bol batem bine ouăle cu smântâna și condimentele. Turnăm acest amestec de ou deasupra legumelor așezate în tavă, având grijă să distribuim peste tot apoi coacem totul în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 40-50 de minute. Dacă legumele vor lăsa prea mult lichid (se poate întâmpla de la dovlecel totuși), putem absorbi surplusul cu un șervet de bucătărie.
Scoateți din cuptor, lăsați 5 minute la odihnit în tavă, feliați și serviți.
Ingrediente
Indicații
Spălăm bine legumele, tăiem codițele dovleceilor și vinetelor apoi feliem subțire pe lungimea lor vinetele, dovleceii, roșiile și brânza mozzarella. Peste feliile de dovlecel presărăm puțină sare și le lăsăm să stea 5 minute, apoi aruncați surplusul de apă (dovleceii vor lăsa destulă, pe cuvânt) și folosiți-le după cum urmează.
Într-o tavă unsă cu puțin unt sau ulei începem să așezăm (pornind din exterior) câte un rând de felii de dovlecel, unul de vinete, apoi roșii și brânză mozzarella. Alternăm straturile de legume și brânză până când umplem tava.
Într-un bol batem bine ouăle cu smântâna și condimentele. Turnăm acest amestec de ou deasupra legumelor așezate în tavă, având grijă să distribuim peste tot apoi coacem totul în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 40-50 de minute. Dacă legumele vor lăsa prea mult lichid (se poate întâmpla de la dovlecel totuși), putem absorbi surplusul cu un șervet de bucătărie.
Scoateți din cuptor, lăsați 5 minute la odihnit în tavă, feliați și serviți.