Până recent, nu încercasem gălbiori, dar când le-am descoperit aroma subtilă și delicioasă, mi-au tot venit idei de combinații de ingrediente, așa că am dat la cuptor o tartă gustoasă cu gălbiori parfumați, brânze cremoase, toate completate de dulceața cepei caramelizate. Știu, nu e neapărat o rețetă ușoară, dar e pentru momentele de răsfăț și se combină de minune cu un pahar de vin.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecă bine untul topit, făina de secară, făina de mălai și sarea. Adaugă apa și amestecă până când aluatul se unește și e consistent.
Unge o tavă de tartă cu unt și apoi întinde aluatul uniform pe toată suprafața tăvii. Adaugă o folie de aluminiu peste aluat și presară fasole sau orez pe post de greutate, să nu crească prea tare aluatul cât e în cuptor. Dă aluatul la cuptor pentru 10 minute la 190 °C, iar apoi îndepărtează folia de aluminiu cu greutățile și mai lasă aluatul 5 minute în cuptor.
Adaugă 2 lingurițe de ulei de măsline într-o tigaie și călește ceapa roșie mărunțită pentru 8 minute, după care adaugă oțetul balsamic, redu focul și lasă la călit pentru încă 10 minute. Golește apoi ceapa într-un bol.
În aceeași tigaie, adaugă lingurița rămasă de ulei de măsline și călește gălbiorii pentru 10 minute, până când se evaporează tot lichidul. Adaugă apoi ceapa călită și condimentează cu sare, piper și ierburi mediteraniene și ia tigaia de pe foc.
Amestecă într-un bol ouăle, albușele, laptele și crema de mascarpone.
Asamblează tarta punând primul strat de brânză brie, tăiată feliuțe, adaugă ceapa caramelizată și peste ea, crema de mascarpone.
Decorează tarta cu câteva ciuperci deasupra și apoi pune-o la rumenit în cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 50 de minute. Las-o să se odihnească cel puțin 10 minute înainte de a servi. Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Amestecă bine untul topit, făina de secară, făina de mălai și sarea. Adaugă apa și amestecă până când aluatul se unește și e consistent.
Unge o tavă de tartă cu unt și apoi întinde aluatul uniform pe toată suprafața tăvii. Adaugă o folie de aluminiu peste aluat și presară fasole sau orez pe post de greutate, să nu crească prea tare aluatul cât e în cuptor. Dă aluatul la cuptor pentru 10 minute la 190 °C, iar apoi îndepărtează folia de aluminiu cu greutățile și mai lasă aluatul 5 minute în cuptor.
Adaugă 2 lingurițe de ulei de măsline într-o tigaie și călește ceapa roșie mărunțită pentru 8 minute, după care adaugă oțetul balsamic, redu focul și lasă la călit pentru încă 10 minute. Golește apoi ceapa într-un bol.
În aceeași tigaie, adaugă lingurița rămasă de ulei de măsline și călește gălbiorii pentru 10 minute, până când se evaporează tot lichidul. Adaugă apoi ceapa călită și condimentează cu sare, piper și ierburi mediteraniene și ia tigaia de pe foc.
Amestecă într-un bol ouăle, albușele, laptele și crema de mascarpone.
Asamblează tarta punând primul strat de brânză brie, tăiată feliuțe, adaugă ceapa caramelizată și peste ea, crema de mascarpone.
Decorează tarta cu câteva ciuperci deasupra și apoi pune-o la rumenit în cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 50 de minute. Las-o să se odihnească cel puțin 10 minute înainte de a servi. Poftă bună!