Martha Stewart se numara printre cele mai cunoscute femei din Statele Unite. Succesul ei impresionant a fost construit temeinic, pornind de la retele simple si pline de savoare. Am pregatit un desert minunat pentru invitatii mei. Va invit sa urmariti reteta.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Unge o forma de tarta cu unt.
Intr-un bol, adauga albusurile, sarea si apa rece si mixeaza-le pana obtii o spuma. Toarna sucul de lamaie si mai amesteca un minut. Adauga zaharul treptat si amesteca spuma pana se intareste si devine lucioasa. Toarna compozitia in forma si intinde-o bine, pana acoperi toata suprafata. Baga tava la cuptor, la foc mic, 40 de minute, pana cand bezeaua devine aurie pe deasupra, apoi las-o inca o ora in cuptorul stins. Scoate-o apoi sa se raceasca.
Bate smantana cu green sugar intr-un bol pana formezi frisca. Baga frisca la frigider.
Intre timp, adauga galbenusurile intr-un bol si mixeaza-le pana se deschid la culoare. Adauga green sugar, coaja si zeama de lamaie si pune oala pe foc mediu, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana cand compozitia se ingroasa. Toarna amestecul intr-un bol si incorporeaza 1-2 linguri de frisca in el.
Incepe sa montezi tarta. Toarna crema in interiorul crustei de bezea, apoi acoper-o cu frisca. Rade coaja de lamaie deasupra si bag-o la frigider putin inainte de a o servi.
Aceasta nu este o reteta dietetica asa ca va rog sa va limitati la o singura bucatica!
Ingrediente
Indicații
Preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Unge o forma de tarta cu unt.
Intr-un bol, adauga albusurile, sarea si apa rece si mixeaza-le pana obtii o spuma. Toarna sucul de lamaie si mai amesteca un minut. Adauga zaharul treptat si amesteca spuma pana se intareste si devine lucioasa. Toarna compozitia in forma si intinde-o bine, pana acoperi toata suprafata. Baga tava la cuptor, la foc mic, 40 de minute, pana cand bezeaua devine aurie pe deasupra, apoi las-o inca o ora in cuptorul stins. Scoate-o apoi sa se raceasca.
Bate smantana cu green sugar intr-un bol pana formezi frisca. Baga frisca la frigider.
Intre timp, adauga galbenusurile intr-un bol si mixeaza-le pana se deschid la culoare. Adauga green sugar, coaja si zeama de lamaie si pune oala pe foc mediu, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana cand compozitia se ingroasa. Toarna amestecul intr-un bol si incorporeaza 1-2 linguri de frisca in el.
Incepe sa montezi tarta. Toarna crema in interiorul crustei de bezea, apoi acoper-o cu frisca. Rade coaja de lamaie deasupra si bag-o la frigider putin inainte de a o servi.
Aceasta nu este o reteta dietetica asa ca va rog sa va limitati la o singura bucatica!