Daca doriti sa faceti o gluma unui iubitor de ciocolata, aceasta tarta este foarte potrivita 🙂 Isi atrage consumatorii prin aspectul delicios al ganache'ului de ciocolata. Insa sub aceste aparente, se afla o crema de lamaie, dulce-acrisoara, care o sa ia prin surprindere victima.
Ingrediente:
Mod de preparare:
1. Faina, zaharul, sarea, coaja de lamaie si untul rece taiat cubulate se pun intr-un bol si se amesteca cu mana.
2. Se adauga si galbenusul batut cu apa rece si se framanta pana totul se incorporeaza.
3. Daca este nevoie, se mai poate adauga faina.
4. Se scoate din bol si se framanta pana cand se leaga foarte bine.
5. Se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pentru 30 de min.
6. Dupa ce au trecut cele 30 de min., se intinde si se pune in tava.
7. Cu ajutorul unei furculite, se inteapa aluatul, dupa care se mai pune pentru 10 minute la frigider.
8. Se introduce apoi in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru aproximativ 20 de min sau pana cand aluatul este auriu.
* (Pentru a nu se umfla, se poate adauga folie de aluminiu peste aluat, peste care se pune fasole boabe sau orez. cu 5 minute inainte de a-l scoate, se da la o parte orezul si folia de aluminiu, si se mai lasa la cuptor pentru a se rumeni.)
1. Intr-un bol se pun cele 5 oua si cele 2 galbenusuri, dupa care se adauga si zaharul si se amesteca.
2. Dupa ce s-au incorporate, se adauga si amidonul si se amesteca.
3. Se adauga zeama si coaja de lamiae si apa, si se amesteca.
4. Aceasta compozitie se pune pe baie de aburi si se amesteca neintrerupt pana cand se ingroasa.
5. Se ia dupa foc si se da prin sita pentru a elimina eventualele cocoloase.
6. Se adauga untul rece taiat cubulete si se amesteca pana la incorporare.
7. Se adauga peste blatul de tarta si se lasa la racit.
1. Pe foc mic, se adauga smantana pentru frisca si ciocolata rupta bucatele.
2. Se amesteca pana la incorporare.
3. Se pune peste tarta cu crema de lamaie si se orneaza dupa plac.
Ingrediente
Indicații
1. Faina, zaharul, sarea, coaja de lamaie si untul rece taiat cubulate se pun intr-un bol si se amesteca cu mana.
2. Se adauga si galbenusul batut cu apa rece si se framanta pana totul se incorporeaza.
3. Daca este nevoie, se mai poate adauga faina.
4. Se scoate din bol si se framanta pana cand se leaga foarte bine.
5. Se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pentru 30 de min.
6. Dupa ce au trecut cele 30 de min., se intinde si se pune in tava.
7. Cu ajutorul unei furculite, se inteapa aluatul, dupa care se mai pune pentru 10 minute la frigider.
8. Se introduce apoi in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru aproximativ 20 de min sau pana cand aluatul este auriu.
* (Pentru a nu se umfla, se poate adauga folie de aluminiu peste aluat, peste care se pune fasole boabe sau orez. cu 5 minute inainte de a-l scoate, se da la o parte orezul si folia de aluminiu, si se mai lasa la cuptor pentru a se rumeni.)
1. Intr-un bol se pun cele 5 oua si cele 2 galbenusuri, dupa care se adauga si zaharul si se amesteca.
2. Dupa ce s-au incorporate, se adauga si amidonul si se amesteca.
3. Se adauga zeama si coaja de lamiae si apa, si se amesteca.
4. Aceasta compozitie se pune pe baie de aburi si se amesteca neintrerupt pana cand se ingroasa.
5. Se ia dupa foc si se da prin sita pentru a elimina eventualele cocoloase.
6. Se adauga untul rece taiat cubulete si se amesteca pana la incorporare.
7. Se adauga peste blatul de tarta si se lasa la racit.
1. Pe foc mic, se adauga smantana pentru frisca si ciocolata rupta bucatele.
2. Se amesteca pana la incorporare.
3. Se pune peste tarta cu crema de lamaie si se orneaza dupa plac.