Tarta cu lamaie

AutorLivia D.
DificultateÎncepător

Daca doriti sa faceti o gluma unui iubitor de ciocolata, aceasta tarta este foarte potrivita 🙂 Isi atrage consumatorii prin aspectul delicios al ganache'ului de ciocolata. Insa sub aceste aparente, se afla o crema de lamaie, dulce-acrisoara, care o sa ia prin surprindere victima.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire55 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 35 minute

Ingrediente:

Pentru blat:
 150 gr Faina
 45 gr Zahar pudra
 3 gr Sare
 Coaja de lamaie
 100 gr Unt (rece)
 1 Galbenus
 20 ml Apa rece
Pentru crema:
 2 Oua
 5 Galbenusuri
 150 gr Unt
 5 Amidon
 200 ml Apa
 180 gr Zahar pudra
 120 ml Zeama de lamaie
 Coaja de lamaie
Pentru ganache-ul de ciocolata:
 100 gr Ciocolata neagra
 80 gr Smantana lichida

Mod de preparare:

Prepapare blat:
1

1. Faina, zaharul, sarea, coaja de lamaie si untul rece taiat cubulate se pun intr-un bol si se amesteca cu mana.
2. Se adauga si galbenusul batut cu apa rece si se framanta pana totul se incorporeaza.
3. Daca este nevoie, se mai poate adauga faina.
4. Se scoate din bol si se framanta pana cand se leaga foarte bine.
5. Se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pentru 30 de min.
6. Dupa ce au trecut cele 30 de min., se intinde si se pune in tava.
7. Cu ajutorul unei furculite, se inteapa aluatul, dupa care se mai pune pentru 10 minute la frigider.
8. Se introduce apoi in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru aproximativ 20 de min sau pana cand aluatul este auriu.
* (Pentru a nu se umfla, se poate adauga folie de aluminiu peste aluat, peste care se pune fasole boabe sau orez. cu 5 minute inainte de a-l scoate, se da la o parte orezul si folia de aluminiu, si se mai lasa la cuptor pentru a se rumeni.)

Preparare crema:
2

1. Intr-un bol se pun cele 5 oua si cele 2 galbenusuri, dupa care se adauga si zaharul si se amesteca.
2. Dupa ce s-au incorporate, se adauga si amidonul si se amesteca.
3. Se adauga zeama si coaja de lamiae si apa, si se amesteca.
4. Aceasta compozitie se pune pe baie de aburi si se amesteca neintrerupt pana cand se ingroasa.
5. Se ia dupa foc si se da prin sita pentru a elimina eventualele cocoloase.
6. Se adauga untul rece taiat cubulete si se amesteca pana la incorporare.
7. Se adauga peste blatul de tarta si se lasa la racit.

Preparare ganache de ciocolata:
3

1. Pe foc mic, se adauga smantana pentru frisca si ciocolata rupta bucatele.
2. Se amesteca pana la incorporare.
3. Se pune peste tarta cu crema de lamaie si se orneaza dupa plac.

Ingrediente

Pentru blat:
 150 gr Faina
 45 gr Zahar pudra
 3 gr Sare
 Coaja de lamaie
 100 gr Unt (rece)
 1 Galbenus
 20 ml Apa rece
Pentru crema:
 2 Oua
 5 Galbenusuri
 150 gr Unt
 5 Amidon
 200 ml Apa
 180 gr Zahar pudra
 120 ml Zeama de lamaie
 Coaja de lamaie
Pentru ganache-ul de ciocolata:
 100 gr Ciocolata neagra
 80 gr Smantana lichida

Indicații

Prepapare blat:
1

1. Faina, zaharul, sarea, coaja de lamaie si untul rece taiat cubulate se pun intr-un bol si se amesteca cu mana.
2. Se adauga si galbenusul batut cu apa rece si se framanta pana totul se incorporeaza.
3. Daca este nevoie, se mai poate adauga faina.
4. Se scoate din bol si se framanta pana cand se leaga foarte bine.
5. Se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pentru 30 de min.
6. Dupa ce au trecut cele 30 de min., se intinde si se pune in tava.
7. Cu ajutorul unei furculite, se inteapa aluatul, dupa care se mai pune pentru 10 minute la frigider.
8. Se introduce apoi in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru aproximativ 20 de min sau pana cand aluatul este auriu.
* (Pentru a nu se umfla, se poate adauga folie de aluminiu peste aluat, peste care se pune fasole boabe sau orez. cu 5 minute inainte de a-l scoate, se da la o parte orezul si folia de aluminiu, si se mai lasa la cuptor pentru a se rumeni.)

Preparare crema:
2

1. Intr-un bol se pun cele 5 oua si cele 2 galbenusuri, dupa care se adauga si zaharul si se amesteca.
2. Dupa ce s-au incorporate, se adauga si amidonul si se amesteca.
3. Se adauga zeama si coaja de lamiae si apa, si se amesteca.
4. Aceasta compozitie se pune pe baie de aburi si se amesteca neintrerupt pana cand se ingroasa.
5. Se ia dupa foc si se da prin sita pentru a elimina eventualele cocoloase.
6. Se adauga untul rece taiat cubulete si se amesteca pana la incorporare.
7. Se adauga peste blatul de tarta si se lasa la racit.

Preparare ganache de ciocolata:
3

1. Pe foc mic, se adauga smantana pentru frisca si ciocolata rupta bucatele.
2. Se amesteca pana la incorporare.
3. Se pune peste tarta cu crema de lamaie si se orneaza dupa plac.

Tarta cu lamaie