Un desert dulce, dar si racoros in acelasi timp.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru blat: se pun pudrele si untul intr-un vas si se lasa 10min la frigider.
Se amesteca cu mixerul pana se formeaza firimituri. Se adauga oul si se mixeaza pana se aduna aluatul.
Se lasa minimum 30 de min la frigider. Se scoate, se intinde, se aseaza in forma si se baga 15min la congelator.
Se coace 15 min cu o foaie de copt cu orez/boabe de fasole peste si inca 5-7 min fara, la 160°.
Pentru crema: se pun toate ingredientele intr-o oala si se lasa la fiert 1-2 min. Se lasa la racit cu o folie pe crema.
Se poate unge blatul de tarta cu putina ciocolata alba topita, ca sa nu se inmoaie de la crema.
Pentru bezea: se bat ouale spuma tare si dupa se adauga treptat zaharul. Trebuie mixat mult, vreo 10 min
Dupa montare se lasa in cuptor pe modul grill vreo 30 de secunde, daca nu aveti torta. Se recomanda torta, pentru ca e mai controlata arderea.
Ingrediente
Indicații
Pentru blat: se pun pudrele si untul intr-un vas si se lasa 10min la frigider.
Se amesteca cu mixerul pana se formeaza firimituri. Se adauga oul si se mixeaza pana se aduna aluatul.
Se lasa minimum 30 de min la frigider. Se scoate, se intinde, se aseaza in forma si se baga 15min la congelator.
Se coace 15 min cu o foaie de copt cu orez/boabe de fasole peste si inca 5-7 min fara, la 160°.
Pentru crema: se pun toate ingredientele intr-o oala si se lasa la fiert 1-2 min. Se lasa la racit cu o folie pe crema.
Se poate unge blatul de tarta cu putina ciocolata alba topita, ca sa nu se inmoaie de la crema.
Pentru bezea: se bat ouale spuma tare si dupa se adauga treptat zaharul. Trebuie mixat mult, vreo 10 min
Dupa montare se lasa in cuptor pe modul grill vreo 30 de secunde, daca nu aveti torta. Se recomanda torta, pentru ca e mai controlata arderea.