Tarta cu lamaie si bezea

AutorHome cooking
DificultateIntermediar

Tarta cu lamaie si bezea.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 40 minute

Ingrediente:

Pentru blat :
 135 gr faina
 50 gr zahar pudra
 15 gr pudra migdale
 7 gr amidon
 70 gr unt
 1 ou
Crema de lamaie :
 160 ml suc de lamaie
 15 gr coaja de lamaie rasa
 2 oua
 105 gr zahar
 130 gr unt
Bezea :
 3 lbus de ou
 150 gr zahar pudra

Mod de preparare:

Blatul de tarta :
1

In mixer frecati untul cu zaharul. Adaugati faina, pudra de migdale, amidonul si la sfarsit oul. Puneti compozitia la frigider 30 minute. Dupa cele 30 de minute, puneti in forma, intepati cu o furculita mijlocul si coaceti 12 - 14 minute la 180˚C.

Crema de lamaie :
2

Bateti cu un tel ouale si zaharul. Adaugati sucul de lamaie si coaja si fierbeti totul aproximativ 3-4 minute. Luati de pe foc si adaugati untul.
Blendati cu un blender de mana si turnati peste tarta.
Raciti.

Bezea :
3

Bateti spuma albusul si adaugati 100 g de zahar pudra.
Cand bezeaua devine ferma, adaugati restul de zahar si continuati sa bateti inca 2-3 minute.

Montaj :
4

Incingeti cuptorul la 220˚C. Posati bezeaua pe tarta si bagati in cuptorul foarte incins 2-3 minute, pana ce bezeaua incepe sa prinda culoare. Cel mai bine este sa faceti aceasta operatiune cu cateva ore inainte sa mancati tarta, nu mai devreme.

Ingrediente

Pentru blat :
 135 gr faina
 50 gr zahar pudra
 15 gr pudra migdale
 7 gr amidon
 70 gr unt
 1 ou
Crema de lamaie :
 160 ml suc de lamaie
 15 gr coaja de lamaie rasa
 2 oua
 105 gr zahar
 130 gr unt
Bezea :
 3 lbus de ou
 150 gr zahar pudra

Indicații

Blatul de tarta :
1

In mixer frecati untul cu zaharul. Adaugati faina, pudra de migdale, amidonul si la sfarsit oul. Puneti compozitia la frigider 30 minute. Dupa cele 30 de minute, puneti in forma, intepati cu o furculita mijlocul si coaceti 12 - 14 minute la 180˚C.

Crema de lamaie :
2

Bateti cu un tel ouale si zaharul. Adaugati sucul de lamaie si coaja si fierbeti totul aproximativ 3-4 minute. Luati de pe foc si adaugati untul.
Blendati cu un blender de mana si turnati peste tarta.
Raciti.

Bezea :
3

Bateti spuma albusul si adaugati 100 g de zahar pudra.
Cand bezeaua devine ferma, adaugati restul de zahar si continuati sa bateti inca 2-3 minute.

Montaj :
4

Incingeti cuptorul la 220˚C. Posati bezeaua pe tarta si bagati in cuptorul foarte incins 2-3 minute, pana ce bezeaua incepe sa prinda culoare. Cel mai bine este sa faceti aceasta operatiune cu cateva ore inainte sa mancati tarta, nu mai devreme.

Note

Tarta cu lamaie si bezea