Tarta cu lamaie si bezea.
Ingrediente:
Mod de preparare:
In mixer frecati untul cu zaharul. Adaugati faina, pudra de migdale, amidonul si la sfarsit oul. Puneti compozitia la frigider 30 minute. Dupa cele 30 de minute, puneti in forma, intepati cu o furculita mijlocul si coaceti 12 - 14 minute la 180˚C.
Bateti cu un tel ouale si zaharul. Adaugati sucul de lamaie si coaja si fierbeti totul aproximativ 3-4 minute. Luati de pe foc si adaugati untul.
Blendati cu un blender de mana si turnati peste tarta.
Raciti.
Bateti spuma albusul si adaugati 100 g de zahar pudra.
Cand bezeaua devine ferma, adaugati restul de zahar si continuati sa bateti inca 2-3 minute.
Incingeti cuptorul la 220˚C. Posati bezeaua pe tarta si bagati in cuptorul foarte incins 2-3 minute, pana ce bezeaua incepe sa prinda culoare. Cel mai bine este sa faceti aceasta operatiune cu cateva ore inainte sa mancati tarta, nu mai devreme.
Ingrediente
Indicații
In mixer frecati untul cu zaharul. Adaugati faina, pudra de migdale, amidonul si la sfarsit oul. Puneti compozitia la frigider 30 minute. Dupa cele 30 de minute, puneti in forma, intepati cu o furculita mijlocul si coaceti 12 - 14 minute la 180˚C.
Bateti cu un tel ouale si zaharul. Adaugati sucul de lamaie si coaja si fierbeti totul aproximativ 3-4 minute. Luati de pe foc si adaugati untul.
Blendati cu un blender de mana si turnati peste tarta.
Raciti.
Bateti spuma albusul si adaugati 100 g de zahar pudra.
Cand bezeaua devine ferma, adaugati restul de zahar si continuati sa bateti inca 2-3 minute.
Incingeti cuptorul la 220˚C. Posati bezeaua pe tarta si bagati in cuptorul foarte incins 2-3 minute, pana ce bezeaua incepe sa prinda culoare. Cel mai bine este sa faceti aceasta operatiune cu cateva ore inainte sa mancati tarta, nu mai devreme.