fbpx

Tarta cu lamaie si bezea

AvatarAutorHome cooking
DificultateIntermediar

Tarta cu lamaie si bezea.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 orăTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total1 oră 40 mins

Ingrediente:

Pentru blat :
 135 g faina
 50 g zahar pudra
 15 g pudra migdale
 7 g amidon
 70 g unt
 1 ou
Crema de lamaie :
 160 ml suc de lamaie
 15 g coaja de lamaie rasa
 2 oua
 105 g zahar
 130 g unt
Bezea :
 3 lbus de ou
 150 g zahar pudra

Mod de preparare:

Blatul de tarta :
1

In mixer frecati untul cu zaharul. Adaugati faina, pudra de migdale, amidonul si la sfarsit oul. Puneti compozitia la frigider 30 minute. Dupa cele 30 de minute, puneti in forma, intepati cu o furculita mijlocul si coaceti 12 - 14 minute la 180˚C.

Crema de lamaie :
2

Bateti cu un tel ouale si zaharul. Adaugati sucul de lamaie si coaja si fierbeti totul aproximativ 3-4 minute. Luati de pe foc si adaugati untul.
Blendati cu un blender de mana si turnati peste tarta.
Raciti.

Bezea :
3

Bateti spuma albusul si adaugati 100 g de zahar pudra.
Cand bezeaua devine ferma, adaugati restul de zahar si continuati sa bateti inca 2-3 minute.

Montaj :
4

Incingeti cuptorul la 220˚C. Posati bezeaua pe tarta si bagati in cuptorul foarte incins 2-3 minute, pana ce bezeaua incepe sa prinda culoare. Cel mai bine este sa faceti aceasta operatiune cu cateva ore inainte sa mancati tarta, nu mai devreme.

Ingrediente

Pentru blat :
 135 g faina
 50 g zahar pudra
 15 g pudra migdale
 7 g amidon
 70 g unt
 1 ou
Crema de lamaie :
 160 ml suc de lamaie
 15 g coaja de lamaie rasa
 2 oua
 105 g zahar
 130 g unt
Bezea :
 3 lbus de ou
 150 g zahar pudra

Direcții

Blatul de tarta :
1

In mixer frecati untul cu zaharul. Adaugati faina, pudra de migdale, amidonul si la sfarsit oul. Puneti compozitia la frigider 30 minute. Dupa cele 30 de minute, puneti in forma, intepati cu o furculita mijlocul si coaceti 12 - 14 minute la 180˚C.

Crema de lamaie :
2

Bateti cu un tel ouale si zaharul. Adaugati sucul de lamaie si coaja si fierbeti totul aproximativ 3-4 minute. Luati de pe foc si adaugati untul.
Blendati cu un blender de mana si turnati peste tarta.
Raciti.

Bezea :
3

Bateti spuma albusul si adaugati 100 g de zahar pudra.
Cand bezeaua devine ferma, adaugati restul de zahar si continuati sa bateti inca 2-3 minute.

Montaj :
4

Incingeti cuptorul la 220˚C. Posati bezeaua pe tarta si bagati in cuptorul foarte incins 2-3 minute, pana ce bezeaua incepe sa prinda culoare. Cel mai bine este sa faceti aceasta operatiune cu cateva ore inainte sa mancati tarta, nu mai devreme.

Tarta cu lamaie si bezea