Tarta cu lamaie si bezea

Autorlamancare
DificultateIntermediar

Aceasta reteta e o tarta racoritoare, numai buna pentru o zi de vara. Desi e destul de dulce, crema de lamaie balanseaza gusturile.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 oră 40 minuteTimp de preparare5 oreTimp total6 ore 40 minute

Ingrediente:

Crusta :
 200 gr biscuiti Petit Beure
 50 gr unt Topit
 ½ tsp sare
Crema de lamaie :
 50 gr faina
 5 galbenusuri
 300 ml apa
 150 gr zahar
 ½ tsp sare
 150 gr suc de lamaie (poti folosi suc proaspat stors sau Helas)
 1 tsp coaja rasa de lamaie
 50 gr unt
Bezea :
 5 albusuri
 1 tsp sare
 ½ baton praf de Copt
 150 gr zahar

Mod de preparare:

Pregatire :
1

Separa cele 5 albusuri de cele 5 galbenusuri (este mai usor sa faci asta cand ouale sunt reci).

Crusta :
2

Mixeaza intr-un blender biscuitii pana se fac pudra.

3

Adauga untul si sarea si mixeaza.

4

Tapeteaza o tava de tarta (9 inchi) cu unt si intinde in forma amestecul.

5

Introdu la cuptorul preincalzit la 180˚C pentru 5 minute crusta.

Crema de lamaie :
6

Bate galbenusurile intr-o cana mai maricica.

7

Intr-o oala adauga : apa, sucul de lamaie, coaja de lamaie, zaharul, sarea si faina. Amesteca pana cand se dizolva zaharul si incepe sa se intareasca (aprox. 10 min).

8

Adauga in galbenusuri 5 linguri din amestecul de pe foc. Amesteca.

9

Adauga in oala amestecul de galbenusuri si amesteca bine. Mai lasa pe foc aproximativ 5 minute, pana cand incepe sa faca bule.

10

Ia oala de pe foc si adauga untul. Amesteca si toarna continutul in crusta.

Bezea :
11

Intr-un bol mare adauga albusurile, sarea si praful de copt. Amesteca cu un mixer pana incepe sa se formeze bezeaua.

12

Adauga zaharul si continua sa amesteci pana cand se obtine o spuma tare.

13

Pune bezeaua peste tarta. Asigura-te ca bezeaua acopera si crusta tartei. Pune la cuptorul preincalzit la 180˚C pentru aproximativ 25 de minute si pana cand bezeaua de deasupra incepe sa devina maronie.

14

Lasa tarta sa se raceasca aproximativ o ora la temperatura camerei, dupa care pune-o la frigider pentru minim 3 ore.

Ingrediente

Crusta :
 200 gr biscuiti Petit Beure
 50 gr unt Topit
 ½ tsp sare
Crema de lamaie :
 50 gr faina
 5 galbenusuri
 300 ml apa
 150 gr zahar
 ½ tsp sare
 150 gr suc de lamaie (poti folosi suc proaspat stors sau Helas)
 1 tsp coaja rasa de lamaie
 50 gr unt
Bezea :
 5 albusuri
 1 tsp sare
 ½ baton praf de Copt
 150 gr zahar

Indicații

Pregatire :
1

Separa cele 5 albusuri de cele 5 galbenusuri (este mai usor sa faci asta cand ouale sunt reci).

Crusta :
2

Mixeaza intr-un blender biscuitii pana se fac pudra.

3

Adauga untul si sarea si mixeaza.

4

Tapeteaza o tava de tarta (9 inchi) cu unt si intinde in forma amestecul.

5

Introdu la cuptorul preincalzit la 180˚C pentru 5 minute crusta.

Crema de lamaie :
6

Bate galbenusurile intr-o cana mai maricica.

7

Intr-o oala adauga : apa, sucul de lamaie, coaja de lamaie, zaharul, sarea si faina. Amesteca pana cand se dizolva zaharul si incepe sa se intareasca (aprox. 10 min).

8

Adauga in galbenusuri 5 linguri din amestecul de pe foc. Amesteca.

9

Adauga in oala amestecul de galbenusuri si amesteca bine. Mai lasa pe foc aproximativ 5 minute, pana cand incepe sa faca bule.

10

Ia oala de pe foc si adauga untul. Amesteca si toarna continutul in crusta.

Bezea :
11

Intr-un bol mare adauga albusurile, sarea si praful de copt. Amesteca cu un mixer pana incepe sa se formeze bezeaua.

12

Adauga zaharul si continua sa amesteci pana cand se obtine o spuma tare.

13

Pune bezeaua peste tarta. Asigura-te ca bezeaua acopera si crusta tartei. Pune la cuptorul preincalzit la 180˚C pentru aproximativ 25 de minute si pana cand bezeaua de deasupra incepe sa devina maronie.

14

Lasa tarta sa se raceasca aproximativ o ora la temperatura camerei, dupa care pune-o la frigider pentru minim 3 ore.

Tarta cu lamaie si bezea