Tarta cu lamaie si bezea

Autorsmareats
DificultateIntermediar

Un desert dulce, dar si racoros in acelasi timp.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 oreTimp de preparare22 minuteTimp total2 ore 22 minute

Ingrediente:

Blat
 220 gr faina alba
 80 gr zahar pudra
 20 gr faina de migdale
 20 gr amidon
 2 gr sare
 120 gr unt
 1 ou
Crema de lamaie
 200 gr suc de lamaie
 3 oua
 150 gr zahar
 coaja de lamaie
 150 gr unt
Bezea
 150 gr albus
 300 gr zahar pudra

Mod de preparare:

1

Pentru blat: se pun pudrele si untul intr-un vas si se lasa 10min la frigider.

2

Se amesteca cu mixerul pana se formeaza firimituri. Se adauga oul si se mixeaza pana se aduna aluatul.

3

Se lasa minimum 30 de min la frigider. Se scoate, se intinde, se aseaza in forma si se baga 15min la congelator.

4

Se coace 15 min cu o foaie de copt cu orez/boabe de fasole peste si inca 5-7 min fara, la 160°.

5

Pentru crema: se pun toate ingredientele intr-o oala si se lasa la fiert 1-2 min. Se lasa la racit cu o folie pe crema.

6

Se poate unge blatul de tarta cu putina ciocolata alba topita, ca sa nu se inmoaie de la crema.

7

Pentru bezea: se bat ouale spuma tare si dupa se adauga treptat zaharul. Trebuie mixat mult, vreo 10 min

8

Dupa montare se lasa in cuptor pe modul grill vreo 30 de secunde, daca nu aveti torta. Se recomanda torta, pentru ca e mai controlata arderea.

Ingrediente

Blat
 220 gr faina alba
 80 gr zahar pudra
 20 gr faina de migdale
 20 gr amidon
 2 gr sare
 120 gr unt
 1 ou
Crema de lamaie
 200 gr suc de lamaie
 3 oua
 150 gr zahar
 coaja de lamaie
 150 gr unt
Bezea
 150 gr albus
 300 gr zahar pudra

Indicații

1

Pentru blat: se pun pudrele si untul intr-un vas si se lasa 10min la frigider.

2

Se amesteca cu mixerul pana se formeaza firimituri. Se adauga oul si se mixeaza pana se aduna aluatul.

3

Se lasa minimum 30 de min la frigider. Se scoate, se intinde, se aseaza in forma si se baga 15min la congelator.

4

Se coace 15 min cu o foaie de copt cu orez/boabe de fasole peste si inca 5-7 min fara, la 160°.

5

Pentru crema: se pun toate ingredientele intr-o oala si se lasa la fiert 1-2 min. Se lasa la racit cu o folie pe crema.

6

Se poate unge blatul de tarta cu putina ciocolata alba topita, ca sa nu se inmoaie de la crema.

7

Pentru bezea: se bat ouale spuma tare si dupa se adauga treptat zaharul. Trebuie mixat mult, vreo 10 min

8

Dupa montare se lasa in cuptor pe modul grill vreo 30 de secunde, daca nu aveti torta. Se recomanda torta, pentru ca e mai controlata arderea.

Tarta cu lamaie si bezea