O tartă delicioasă care se face foarte rapid și nu necesită gătire, ideală pentru atunci când avem foarte puțin timp la dispoziție.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Aceste cantități sunt pentru o tavă de 26 cm.
Începem prin a zdrobi biscuiții, până ajung la consistența pesmetului peste care adăugăm untul (puteți pune mai mult unt, în funcție de cât de uscați sunt biscuiții), apoi îi adăugăm într-o tavă de tartă și îi presăm.
Pentru cremă vom avea nevoie de zeama celor 3 lămâi. Radem coaja (fără partea albă), apoi le stoarcem. Puteți folosi și lime, important e să nu folosim altceva înafară de lime sau lămâie, pentru că laptele condensat în combinație cu lămâia se întărește.
În caz că nu găsiți lapte condensat, am lăsat rețeta Jamilei mai jos, care mi-a fost de mare ajutor.
Peste laptele condensat, adăugăm smântâna pentru frișcă și zeama lămâilor și amestecăm până obținem o compoziție pufoasă.
Atenție, laptele și smântâna trebuie să fie reci, din frigider.
Adăugăm crema peste blat, presărăm cojile de lămâi și punem la frigider pentru aproximativ 2 ore sau peste noapte.
Poftă bună! 🙂
Ingrediente
Indicații
Aceste cantități sunt pentru o tavă de 26 cm.
Începem prin a zdrobi biscuiții, până ajung la consistența pesmetului peste care adăugăm untul (puteți pune mai mult unt, în funcție de cât de uscați sunt biscuiții), apoi îi adăugăm într-o tavă de tartă și îi presăm.
Pentru cremă vom avea nevoie de zeama celor 3 lămâi. Radem coaja (fără partea albă), apoi le stoarcem. Puteți folosi și lime, important e să nu folosim altceva înafară de lime sau lămâie, pentru că laptele condensat în combinație cu lămâia se întărește.
În caz că nu găsiți lapte condensat, am lăsat rețeta Jamilei mai jos, care mi-a fost de mare ajutor.
Peste laptele condensat, adăugăm smântâna pentru frișcă și zeama lămâilor și amestecăm până obținem o compoziție pufoasă.
Atenție, laptele și smântâna trebuie să fie reci, din frigider.
Adăugăm crema peste blat, presărăm cojile de lămâi și punem la frigider pentru aproximativ 2 ore sau peste noapte.
Poftă bună! 🙂