Tartă cu lămaie și meringue

AutorCaterina
DificultateIntermediar

Un desert potrivit pentru orice ocazie, ce ilustrează perfect contrastul dintre gustul acrisor al lămaii și dulceața dată de meringue.

ShareSave
Randamente8 porțiiTimp de pregătire45 minuteTimp de preparare3 ore 20 minuteTimp total4 ore 5 minute

Ingrediente:

Pentru crumble :
 90 gr făina de migdale
 70 gr zahăr pudra
 70 gr unt rece
 70 gr făină de grau
 1 tsp sare
Blat crocant :
 Crumble
 30 gr zahăr pudră
 40 gr ciocolata albă
 40 gr unt
Cremă cu lămaie :
 80 gr zeamă de lămaie
 zestul de la o lămaie
 50 gr zahăr pudră
 3 ouă
 1-2 foi de gelatină
 120 gr ciocolată albă
Meringue
 100 gr albuș
 200 gr zahăr pudra

Mod de preparare:

Crumble :
1

Puneti făina de migdale, zahărul pudră, făina de grau, praful de sare și untul proaspăt scos de la frigider, tăiat in cubulețe, într-un bol încăpător. Amestecați cu mana pană cand totul este încorporat și obțineți o textură sfăramicioasă. Acoperiți o tava cu hartie de copt și puneți într-un strat uniform compoziția obținută.

2

Introduceți la cuptor timp de 20 de minute, la foc mic, întorcand tava din cand în cand pentru a obține o coacere uniformă. La final veti obține niște firimituri crocante. Acesta este crumble-ul ce constituie elementul principal al blatului.

Blat crocant :
3

Puneți la topit untul și ciocolata albă. Peste crumble-ul obținut adăugați zahărul pudră si amestecați. Încorporați după untul și ciocolata topite, astfel încat să obtineți o compoziție omogenă.
Într-o formă de tort cu diametru de 18 cm asezați blatul rezultat, presandu-l foarte bine.
Cat timp pregătiți crema, puneți blatul la rece.

Crema de lămaie :
4

Mixați 3 ouă pană cand gălbenușul și albușul s-au încorporat foarte bine. Adaugați ulterior zaharul pudră și amestecați. Puneți foile de gelatină în apă rece timp de 5 minute, după lăsați-le la uscat pe un șervețel de bucătărie.

5

Într-o cratiță adăugați zeama de lămaie împreună cu restul și puneți la foc mic. La primul clocot luați de pe foc și adăugați cu grijă jumătate din compoziție peste ouă, amestecand foarte bine cu un tel, avand grijă să nu se coaguleze gălbenușul.

6

După vărsați compoziția rezultată înapoi în cratiță peste jumătatea rămasă de suc de lămaie. Încălziți la foc mediu, amestecand în continuu pană cand se formează o cremă. Închideți focul și încorporați ciocolata albă. Adaugați gelatina. La final strecurați crema printr- o sită și adăugați-o peste blat.

7

Prajitura obținută se ține la frigider timp de trei ore pentru a permite cremei să se întărească.

Meringue :
8

Puneți la bain-marie albușurile împreună cu zahărul pudră. Amestecați pană cand compoziția este caldă și zahărul este dizolvat în totalitate. După puneți amestecul la blender și mixați pană cand obtineți o cremă de consistență mai tare. Utilizand un poche pentru ornat, decorați tarta cu meringue.
La final puteți folosi o torță pentru a rumeni meringue. Acest pas este opțional.

9

Tarta se poate servi imediat sau se poate lăsa la frigider.

Ingrediente

Pentru crumble :
 90 gr făina de migdale
 70 gr zahăr pudra
 70 gr unt rece
 70 gr făină de grau
 1 tsp sare
Blat crocant :
 Crumble
 30 gr zahăr pudră
 40 gr ciocolata albă
 40 gr unt
Cremă cu lămaie :
 80 gr zeamă de lămaie
 zestul de la o lămaie
 50 gr zahăr pudră
 3 ouă
 1-2 foi de gelatină
 120 gr ciocolată albă
Meringue
 100 gr albuș
 200 gr zahăr pudra

Indicații

Crumble :
1

Puneti făina de migdale, zahărul pudră, făina de grau, praful de sare și untul proaspăt scos de la frigider, tăiat in cubulețe, într-un bol încăpător. Amestecați cu mana pană cand totul este încorporat și obțineți o textură sfăramicioasă. Acoperiți o tava cu hartie de copt și puneți într-un strat uniform compoziția obținută.

2

Introduceți la cuptor timp de 20 de minute, la foc mic, întorcand tava din cand în cand pentru a obține o coacere uniformă. La final veti obține niște firimituri crocante. Acesta este crumble-ul ce constituie elementul principal al blatului.

Blat crocant :
3

Puneți la topit untul și ciocolata albă. Peste crumble-ul obținut adăugați zahărul pudră si amestecați. Încorporați după untul și ciocolata topite, astfel încat să obtineți o compoziție omogenă.
Într-o formă de tort cu diametru de 18 cm asezați blatul rezultat, presandu-l foarte bine.
Cat timp pregătiți crema, puneți blatul la rece.

Crema de lămaie :
4

Mixați 3 ouă pană cand gălbenușul și albușul s-au încorporat foarte bine. Adaugați ulterior zaharul pudră și amestecați. Puneți foile de gelatină în apă rece timp de 5 minute, după lăsați-le la uscat pe un șervețel de bucătărie.

5

Într-o cratiță adăugați zeama de lămaie împreună cu restul și puneți la foc mic. La primul clocot luați de pe foc și adăugați cu grijă jumătate din compoziție peste ouă, amestecand foarte bine cu un tel, avand grijă să nu se coaguleze gălbenușul.

6

După vărsați compoziția rezultată înapoi în cratiță peste jumătatea rămasă de suc de lămaie. Încălziți la foc mediu, amestecand în continuu pană cand se formează o cremă. Închideți focul și încorporați ciocolata albă. Adaugați gelatina. La final strecurați crema printr- o sită și adăugați-o peste blat.

7

Prajitura obținută se ține la frigider timp de trei ore pentru a permite cremei să se întărească.

Meringue :
8

Puneți la bain-marie albușurile împreună cu zahărul pudră. Amestecați pană cand compoziția este caldă și zahărul este dizolvat în totalitate. După puneți amestecul la blender și mixați pană cand obtineți o cremă de consistență mai tare. Utilizand un poche pentru ornat, decorați tarta cu meringue.
La final puteți folosi o torță pentru a rumeni meringue. Acest pas este opțional.

9

Tarta se poate servi imediat sau se poate lăsa la frigider.

Tartă cu lămaie și meringue