Tartă cu lapte condensat și lămâie

AutorAntonia
DificultateÎncepător

Tartă racoritoare și fină 🍋🥛💙

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 30 minute

Ingrediente:

Blat
 50 gr Unt
 250 gr Biscuiți digestivi sau simpli
Cremă
 300 gr Mascarpone
 1 mg Lapte condensat îndulcit
 100 ml Frisca
 50 ml Zeama lămâie/Lime
Pentru decor
 100 gr Coaja de Lime/lămâie

Mod de preparare:

1

Se topește untul și se fărâmițează biscuiți apoi cele doua se amesteca și se tapetează pe fundul unui cerc de cheesecake sau o tava de prăjitura, formându-se prin apăsare blatul de biscuiți.

2

Se bate frișcă și apoi se adauga treptat zeama de lămâie, laptele condensat și crema de mascarpone.

3

Compoziția lichida se toarnă peste blat și se decorează deasupra cu putina coaja rasa de lămâie sau după cum va place mai mult.

4

Se lasă la frigider minim doua ore, apoi se taie și se savurează cu mare drag.

Ingrediente

Blat
 50 gr Unt
 250 gr Biscuiți digestivi sau simpli
Cremă
 300 gr Mascarpone
 1 mg Lapte condensat îndulcit
 100 ml Frisca
 50 ml Zeama lămâie/Lime
Pentru decor
 100 gr Coaja de Lime/lămâie

Indicații

1

Se topește untul și se fărâmițează biscuiți apoi cele doua se amesteca și se tapetează pe fundul unui cerc de cheesecake sau o tava de prăjitura, formându-se prin apăsare blatul de biscuiți.

2

Se bate frișcă și apoi se adauga treptat zeama de lămâie, laptele condensat și crema de mascarpone.

3

Compoziția lichida se toarnă peste blat și se decorează deasupra cu putina coaja rasa de lămâie sau după cum va place mai mult.

4

Se lasă la frigider minim doua ore, apoi se taie și se savurează cu mare drag.

Note

Tartă cu lapte condensat și lămâie