TARTA CU LAPTE DE COCOS SI CIOCOLATA

Autorbiancaajitaru
DificultateÎncepător

Pentru zilele cand nu iti doresti sa pierzi prea mult timp pregatind un desert, poti incerca aceasta tarta la rece, cu crema de cocos si ciocolata. Dureaza doar 10 minute sa prepari tarta. Sigur o sa iti placa !

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 10 minute

Ingrediente:

Blat
 180 gr biscuiti digestivi
 30 gr fulgi de migdale/migdale/nuci
 60 gr unt
Crema
 500 gr lapte de cocos solid, din conserva
 100 gr ciocolata neagra

Mod de preparare:

Blat
1

Zdrobim bine biscuitii impreuna cu fulgii de migdale, migdale sau nuci ( in functie de ce alegeti si ce aveti la indemana). Eu am folosit un chopper de bucatarie pentru acest pas.

2

Topim untul si-l amestecam cu compozitia de biscuiti. Turnam compozitia intr-o tava cu peretii sau fundul detasabil ( eu am folosit una dreptunghiulara, daca nu aveti, va recomand o tava de 18 cm sau pentru o tava mai mare, dublati cantitatile). Aplatizam bine biscuitii pana formam un blat.

3

Cat timp ne ocupam de crema. lasam blatul la frigider.

Crema
4

Pentru crema, topim prima data ciocolata si o lasam sa ajunga la temperatura camerei. Puteti topi ciocolata la bain-marie sau la cuptorul cu microunde cate 30 de secunde, pana cand se topeste complet.

5

Intr-un bol, adaugam laptele de cocos. La aceasta reteta este recomandat sa folosim lapte de cocos in conserva. In bol adaugam doar partea solida. Adaugam apoi ciocolata topita si amestecam bine. Daca nu vi se pare suficient de dulce, puteti completa cu miere, nu zahar!

6

Turnam crema peste blatul de biscuiti si lasam tarta la rece 2-3h. Daca stati bine cu rabdarea puteti lasa tarta si peste noapte :).

Ingrediente

Blat
 180 gr biscuiti digestivi
 30 gr fulgi de migdale/migdale/nuci
 60 gr unt
Crema
 500 gr lapte de cocos solid, din conserva
 100 gr ciocolata neagra

Indicații

Blat
1

Zdrobim bine biscuitii impreuna cu fulgii de migdale, migdale sau nuci ( in functie de ce alegeti si ce aveti la indemana). Eu am folosit un chopper de bucatarie pentru acest pas.

2

Topim untul si-l amestecam cu compozitia de biscuiti. Turnam compozitia intr-o tava cu peretii sau fundul detasabil ( eu am folosit una dreptunghiulara, daca nu aveti, va recomand o tava de 18 cm sau pentru o tava mai mare, dublati cantitatile). Aplatizam bine biscuitii pana formam un blat.

3

Cat timp ne ocupam de crema. lasam blatul la frigider.

Crema
4

Pentru crema, topim prima data ciocolata si o lasam sa ajunga la temperatura camerei. Puteti topi ciocolata la bain-marie sau la cuptorul cu microunde cate 30 de secunde, pana cand se topeste complet.

5

Intr-un bol, adaugam laptele de cocos. La aceasta reteta este recomandat sa folosim lapte de cocos in conserva. In bol adaugam doar partea solida. Adaugam apoi ciocolata topita si amestecam bine. Daca nu vi se pare suficient de dulce, puteti completa cu miere, nu zahar!

6

Turnam crema peste blatul de biscuiti si lasam tarta la rece 2-3h. Daca stati bine cu rabdarea puteti lasa tarta si peste noapte :).

Note

TARTA CU LAPTE DE COCOS SI CIOCOLATA