Tarta cu mere

AutorGranci Ana
DificultateÎncepător

Un aluat fraged putin sfaramicios care se imbina perfect cu merele aromate cu scortisoara. O nebunie 😁

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

Pentru blat :
 350 gr faina
 150 gr unt
 100 gr zahar
 100 gr smantana
 10 gr praf de copt
 1 ou
 1 praf de sare
Pentru umplutura :
 500 gr mere
 50 gr zahar
 1 tbsp scortisoara

Mod de preparare:

Pentru blat :
1

Se freaca cu un tel untul cu zaharul si cu smantana, se adauga oul si se amesteca bine.

2

Se adauga treptat faina, praful de copt si praful de sare. Se framanta aluatul pentru 10 minute sau pana cand devine putin elastic.

3

Impartim aluatul in doua parti dar nu egale. Partea mai mare de aluat o asezam in tava si il intindem uniform .

Umplutura :
4

Se curata merele se razuiesc si se pun intr o cratita la foc mic impreuna cu zaharul. Se calesc pana cand se topeste zaharul si merele se inmoaie si isi schimba putin culoarea. Cand sunt gata se adauga si scortisoara.

5

Punem umplutura peste aluat iar din partea de aluat ramasa modelam niste fasii pe care le asezam deasupra umpluturii.

6

Dam la cuptor la 180˚C pentru 20-25 de minute sau pana cand se rumeneste desupra.

Ingrediente

Pentru blat :
 350 gr faina
 150 gr unt
 100 gr zahar
 100 gr smantana
 10 gr praf de copt
 1 ou
 1 praf de sare
Pentru umplutura :
 500 gr mere
 50 gr zahar
 1 tbsp scortisoara

Indicații

Pentru blat :
1

Se freaca cu un tel untul cu zaharul si cu smantana, se adauga oul si se amesteca bine.

2

Se adauga treptat faina, praful de copt si praful de sare. Se framanta aluatul pentru 10 minute sau pana cand devine putin elastic.

3

Impartim aluatul in doua parti dar nu egale. Partea mai mare de aluat o asezam in tava si il intindem uniform .

Umplutura :
4

Se curata merele se razuiesc si se pun intr o cratita la foc mic impreuna cu zaharul. Se calesc pana cand se topeste zaharul si merele se inmoaie si isi schimba putin culoarea. Cand sunt gata se adauga si scortisoara.

5

Punem umplutura peste aluat iar din partea de aluat ramasa modelam niste fasii pe care le asezam deasupra umpluturii.

6

Dam la cuptor la 180˚C pentru 20-25 de minute sau pana cand se rumeneste desupra.

Tarta cu mere