fbpx

Tarta cu mere

AvatarAutorHome cooking
DificultateIntermediar

Tarta cu mere si nuci.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare40 minsTimp de gătire / răcire1 oră 10 minsTimp Total1 oră 50 mins

Ingrediente:

Pentru blat :
 135 g faina
 50 g zahar pudra
 15 g pudra migdale
 7 g amidon
 70 g unt
 1 ou
Umplutura :
 1 kg mere
 zeama de la o lamaie
 5 zahar brun
 30 g unt
 ½ linguriță(e) scortisoara
 1 linguri(ă) extract de vanilie
 100 g stafide
 30 ml rom
 50 g nuci

Mod de preparare:

Pentru blatul de tarta :
1

In mixer frecati untul cu zaharul. Adaugati faina, pudra de migdale, amidonul si la sfarsit oul. Puneti la frigider 30 minute. Iar dupa cele 30 de minute,
puneti in forma, intepati cu o furculita mijlocul si coaceti 12 - 14 minute la 180˚C.

Umputura :
2

Curata merele de coaja si de cotor si taie-le in cuburi medii. Stropeste-le cu zeama de lamaie. Pune stafidele (100 gr) la inmuiat in rom.

3

Intr-o oala, pune zaharul si caramelizeaza-l. Amesteca des, ca sa nu se arda. Va dura mai mult sa se topeasca, nu se comporta ca zaharul alb. Cand s-a transformat intr-o pasta cremoasa, adauga untul amesteca-le bine, pana cand se topeste untul.

4

Adauga merele in oala. Initial, caramelul se va solidifica, dar dupa ceva vreme se va topi la loc. Adauga extractul de vanilie, scortisoara si coaja de lime.

5

Lasa merele la fiert timp de 15-20 de minute, pana cand se inmoaie si lichidul se evapora. Opreste focul si lasa compozitia sa se raceasca.

6

Preincalzeste cuptorul la 170˚C. Adauga peste umplutura de mere stafidele si nucile taiate marunt. Toarna umplutura rece in tava, peste aluat.
Acopera marginile tartei cu resturile de aluat care au ramas deasupra. Unge marginile aluatului cu albus de ou usor batut.
Baga tarta in cuptor si las-o la copt timp de 45 - 50 de minute.

Ingrediente

Pentru blat :
 135 g faina
 50 g zahar pudra
 15 g pudra migdale
 7 g amidon
 70 g unt
 1 ou
Umplutura :
 1 kg mere
 zeama de la o lamaie
 5 zahar brun
 30 g unt
 ½ linguriță(e) scortisoara
 1 linguri(ă) extract de vanilie
 100 g stafide
 30 ml rom
 50 g nuci

Direcții

Pentru blatul de tarta :
1

In mixer frecati untul cu zaharul. Adaugati faina, pudra de migdale, amidonul si la sfarsit oul. Puneti la frigider 30 minute. Iar dupa cele 30 de minute,
puneti in forma, intepati cu o furculita mijlocul si coaceti 12 - 14 minute la 180˚C.

Umputura :
2

Curata merele de coaja si de cotor si taie-le in cuburi medii. Stropeste-le cu zeama de lamaie. Pune stafidele (100 gr) la inmuiat in rom.

3

Intr-o oala, pune zaharul si caramelizeaza-l. Amesteca des, ca sa nu se arda. Va dura mai mult sa se topeasca, nu se comporta ca zaharul alb. Cand s-a transformat intr-o pasta cremoasa, adauga untul amesteca-le bine, pana cand se topeste untul.

4

Adauga merele in oala. Initial, caramelul se va solidifica, dar dupa ceva vreme se va topi la loc. Adauga extractul de vanilie, scortisoara si coaja de lime.

5

Lasa merele la fiert timp de 15-20 de minute, pana cand se inmoaie si lichidul se evapora. Opreste focul si lasa compozitia sa se raceasca.

6

Preincalzeste cuptorul la 170˚C. Adauga peste umplutura de mere stafidele si nucile taiate marunt. Toarna umplutura rece in tava, peste aluat.
Acopera marginile tartei cu resturile de aluat care au ramas deasupra. Unge marginile aluatului cu albus de ou usor batut.
Baga tarta in cuptor si las-o la copt timp de 45 - 50 de minute.

Tarta cu mere