Tarta cu mere

Autorroxenneskitchen
DificultateÎncepător

Buna dragii mei!
Va scriu mai jos reteta pentru cea mai usoara si buna tarta EVER ! 😼

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

Blat
 190 gr Zahar
 10 gr Zahar vanilinat
 1 oz Praf copt
 400 gr Unt
 600 gr Faina
Sos
 150 gr Zahar pudra
 1 Zeama de la lamie
Umplutura
 6 Mere
 Scortisoara dupa gust
 Nuca/Migdale dupa gust

Mod de preparare:

1

Se amesteca toate pana se obtine un aluat bine inchegat (putin faramicios). Se intinde in tava pe foaie de copt.
Merele le taiati felii si le puneti peste aluat.
Pe deasupra punem scortisoara (dupa gust), nuca macinata,migdale, putin zahar (2 linguri) si cateva felii subtiri de unt.
Introducem in cuptor undeva la 20-30 min la o temperatura de 180 grade, la foc mic, in functie de cuptor, cat sa fie blatul facut.

2

Cand tarta este aproape gata, ne apucam si de sos:
Amestecam zeama de lamaie cu zaharul pudra (150g), si turnam sosul deasupra.
Se serveste dupa ce s-a racit.

Roxenne`s Kitchen va ureaza pofta buna si o zi minunata !

Ingrediente

Blat
 190 gr Zahar
 10 gr Zahar vanilinat
 1 oz Praf copt
 400 gr Unt
 600 gr Faina
Sos
 150 gr Zahar pudra
 1 Zeama de la lamie
Umplutura
 6 Mere
 Scortisoara dupa gust
 Nuca/Migdale dupa gust

Indicații

1

Se amesteca toate pana se obtine un aluat bine inchegat (putin faramicios). Se intinde in tava pe foaie de copt.
Merele le taiati felii si le puneti peste aluat.
Pe deasupra punem scortisoara (dupa gust), nuca macinata,migdale, putin zahar (2 linguri) si cateva felii subtiri de unt.
Introducem in cuptor undeva la 20-30 min la o temperatura de 180 grade, la foc mic, in functie de cuptor, cat sa fie blatul facut.

2

Cand tarta este aproape gata, ne apucam si de sos:
Amestecam zeama de lamaie cu zaharul pudra (150g), si turnam sosul deasupra.
Se serveste dupa ce s-a racit.

Roxenne`s Kitchen va ureaza pofta buna si o zi minunata !

Tarta cu mere