fbpx

Tarta cu mere

Autorroxenneskitchen
DificultateÎncepător

Buna dragii mei!
Va scriu mai jos reteta pentru cea mai usoara si buna tarta EVER ! 😼

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire25 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

Blat
 190 g Zahar
 10 g Zahar vanilinat
 1 oz Praf copt
 400 g Unt
 600 g Faina
Sos
 150 g Zahar pudra
 1 Zeama de la lamie
Umplutura
 6 Mere
 Scortisoara dupa gust
 Nuca/Migdale dupa gust

Mod de preparare:

1

Se amesteca toate pana se obtine un aluat bine inchegat (putin faramicios). Se intinde in tava pe foaie de copt.
Merele le taiati felii si le puneti peste aluat.
Pe deasupra punem scortisoara (dupa gust), nuca macinata,migdale, putin zahar (2 linguri) si cateva felii subtiri de unt.
Introducem in cuptor undeva la 20-30 min la o temperatura de 180 grade, la foc mic, in functie de cuptor, cat sa fie blatul facut.

2

Cand tarta este aproape gata, ne apucam si de sos:
Amestecam zeama de lamaie cu zaharul pudra (150g), si turnam sosul deasupra.
Se serveste dupa ce s-a racit.

Roxenne`s Kitchen va ureaza pofta buna si o zi minunata !

Ingrediente

Blat
 190 g Zahar
 10 g Zahar vanilinat
 1 oz Praf copt
 400 g Unt
 600 g Faina
Sos
 150 g Zahar pudra
 1 Zeama de la lamie
Umplutura
 6 Mere
 Scortisoara dupa gust
 Nuca/Migdale dupa gust

Direcții

1

Se amesteca toate pana se obtine un aluat bine inchegat (putin faramicios). Se intinde in tava pe foaie de copt.
Merele le taiati felii si le puneti peste aluat.
Pe deasupra punem scortisoara (dupa gust), nuca macinata,migdale, putin zahar (2 linguri) si cateva felii subtiri de unt.
Introducem in cuptor undeva la 20-30 min la o temperatura de 180 grade, la foc mic, in functie de cuptor, cat sa fie blatul facut.

2

Cand tarta este aproape gata, ne apucam si de sos:
Amestecam zeama de lamaie cu zaharul pudra (150g), si turnam sosul deasupra.
Se serveste dupa ce s-a racit.

Roxenne`s Kitchen va ureaza pofta buna si o zi minunata !

Tarta cu mere