Ai poftă de un desert gustos și sănătos ? Recomand să încercați această rețetă de tartă cu mere.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecă ingredientele pentru aluat, mai puțin apa. Adaugă apa și frământă repede, ca să nu se topească untul. Când aluatul e gata, îl faci bilă, îl învelești în folie și-l lași două ore la rece.
Taie merele în felii subțiri ( după ce ai îndepărtat cotorul ) și presară-le cu o lingură cu zahăr. Scoate aluatul și întinde-l în foaie de 0,5 cm grosime.
Tapetează o formă termorezistentă cu unt și făină, întinde aluatul, ridicând marginile. Presară nuca amestecată cu scorțișoară și restul de zahăr, iar deasupra așază feliile de măr în floare. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 35-40 de minute.
Servește-o fierbinte sau rece !
Ca merele să rămână frumoase și să nu se oxideze, stropește-le de îndată după ce le-ai tăiat cu câteva picături de lămâie !
Ingrediente
Indicații
Amestecă ingredientele pentru aluat, mai puțin apa. Adaugă apa și frământă repede, ca să nu se topească untul. Când aluatul e gata, îl faci bilă, îl învelești în folie și-l lași două ore la rece.
Taie merele în felii subțiri ( după ce ai îndepărtat cotorul ) și presară-le cu o lingură cu zahăr. Scoate aluatul și întinde-l în foaie de 0,5 cm grosime.
Tapetează o formă termorezistentă cu unt și făină, întinde aluatul, ridicând marginile. Presară nuca amestecată cu scorțișoară și restul de zahăr, iar deasupra așază feliile de măr în floare. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 35-40 de minute.
Servește-o fierbinte sau rece !
Ca merele să rămână frumoase și să nu se oxideze, stropește-le de îndată după ce le-ai tăiat cu câteva picături de lămâie !