Tartă cu mere

AutorFood Bro
DificultateIntermediar

Ai poftă de un desert gustos și sănătos ? Recomand să încercați această rețetă de tartă cu mere.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

Pentru aluat crocant :
 200 gr făină
 100 gr margarină
 1 ou
 2 tbsp cu apă rece
 sare
Pentru umplutură :
 4-5 mere crețești
 3-4 linguri cu zahăr
 ½ tsp cu scorțișoară
 100 gr miez de nucă măcinat mai mare

Mod de preparare:

1

Amestecă ingredientele pentru aluat, mai puțin apa. Adaugă apa și frământă repede, ca să nu se topească untul. Când aluatul e gata, îl faci bilă, îl învelești în folie și-l lași două ore la rece.

2

Taie merele în felii subțiri ( după ce ai îndepărtat cotorul ) și presară-le cu o lingură cu zahăr. Scoate aluatul și întinde-l în foaie de 0,5 cm grosime.

3

Tapetează o formă termorezistentă cu unt și făină, întinde aluatul, ridicând marginile. Presară nuca amestecată cu scorțișoară și restul de zahăr, iar deasupra așază feliile de măr în floare. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 35-40 de minute.

4

Servește-o fierbinte sau rece !

Truc :
5

Ca merele să rămână frumoase și să nu se oxideze, stropește-le de îndată după ce le-ai tăiat cu câteva picături de lămâie !

Ingrediente

Pentru aluat crocant :
 200 gr făină
 100 gr margarină
 1 ou
 2 tbsp cu apă rece
 sare
Pentru umplutură :
 4-5 mere crețești
 3-4 linguri cu zahăr
 ½ tsp cu scorțișoară
 100 gr miez de nucă măcinat mai mare

Indicații

1

Amestecă ingredientele pentru aluat, mai puțin apa. Adaugă apa și frământă repede, ca să nu se topească untul. Când aluatul e gata, îl faci bilă, îl învelești în folie și-l lași două ore la rece.

2

Taie merele în felii subțiri ( după ce ai îndepărtat cotorul ) și presară-le cu o lingură cu zahăr. Scoate aluatul și întinde-l în foaie de 0,5 cm grosime.

3

Tapetează o formă termorezistentă cu unt și făină, întinde aluatul, ridicând marginile. Presară nuca amestecată cu scorțișoară și restul de zahăr, iar deasupra așază feliile de măr în floare. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 35-40 de minute.

4

Servește-o fierbinte sau rece !

Truc :
5

Ca merele să rămână frumoase și să nu se oxideze, stropește-le de îndată după ce le-ai tăiat cu câteva picături de lămâie !

Note

Tartă cu mere