fbpx

Tartă cu mere

AutorFood Bro
DificultateIntermediar

Ai poftă de un desert gustos și sănătos ? Recomand să încercați această rețetă de tartă cu mere.

ShareSalvează

Produce1 Porție
Timp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total1 oră 10 mins

Pentru aluat crocant :
 200 g făină
 100 g margarină
 1 ou
 2 linguri(ă) cu apă rece
 sare
Pentru umplutură :
 4-5 mere crețești
 3-4 linguri cu zahăr
 ½ linguriță(e) cu scorțișoară
 100 g miez de nucă măcinat mai mare

1

Amestecă ingredientele pentru aluat, mai puțin apa. Adaugă apa și frământă repede, ca să nu se topească untul. Când aluatul e gata, îl faci bilă, îl învelești în folie și-l lași două ore la rece.

2

Taie merele în felii subțiri ( după ce ai îndepărtat cotorul ) și presară-le cu o lingură cu zahăr. Scoate aluatul și întinde-l în foaie de 0,5 cm grosime.

3

Tapetează o formă termorezistentă cu unt și făină, întinde aluatul, ridicând marginile. Presară nuca amestecată cu scorțișoară și restul de zahăr, iar deasupra așază feliile de măr în floare. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 35-40 de minute.

4

Servește-o fierbinte sau rece !

Truc :
5

Ca merele să rămână frumoase și să nu se oxideze, stropește-le de îndată după ce le-ai tăiat cu câteva picături de lămâie !

Ingrediente

Pentru aluat crocant :
 200 g făină
 100 g margarină
 1 ou
 2 linguri(ă) cu apă rece
 sare
Pentru umplutură :
 4-5 mere crețești
 3-4 linguri cu zahăr
 ½ linguriță(e) cu scorțișoară
 100 g miez de nucă măcinat mai mare

Direcții

1

Amestecă ingredientele pentru aluat, mai puțin apa. Adaugă apa și frământă repede, ca să nu se topească untul. Când aluatul e gata, îl faci bilă, îl învelești în folie și-l lași două ore la rece.

2

Taie merele în felii subțiri ( după ce ai îndepărtat cotorul ) și presară-le cu o lingură cu zahăr. Scoate aluatul și întinde-l în foaie de 0,5 cm grosime.

3

Tapetează o formă termorezistentă cu unt și făină, întinde aluatul, ridicând marginile. Presară nuca amestecată cu scorțișoară și restul de zahăr, iar deasupra așază feliile de măr în floare. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 35-40 de minute.

4

Servește-o fierbinte sau rece !

Truc :
5

Ca merele să rămână frumoase și să nu se oxideze, stropește-le de îndată după ce le-ai tăiat cu câteva picături de lămâie !

Tartă cu mere