fbpx

Tarta cu mere

AutorMimmi26
DificultateÎncepător

Ce faci cand ai ramas cu niste mere pe care nu le mai mananca nimeni ? Pui de o tarta rapida si delicioasa !

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare25 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră 15 mins

Ingrediente:

 200 g faina alba
 1 ou
 100 g unt
 500 g mere
 1 linguriță(e) unt de cocos
 2 zahar brun
 1 linguriță(e) scortisoara macinata

Mod de preparare:

Crusta
1

Intr-un bol cernem faina alba, adaugam praful de sare, oul si untul taiat cubulete.

2

Framantam bine compozitia pana se incorporeaza toate ingredientele si o lasam deoparte pana pregatim umplutura.

Umplutura
3

Merele le curatam de coaja si de cotor.

4

Le taiem feliute si le calim intr-o lingurita de unt de cocos, pana se inmoaie.

5

La final adaugam zaharul brun si scortisoara dupa gust si amestecam.

Asamblare
6

Intindem aluatul intr-o forma de tarta din silicon sau o forma rotunda pe hartie de copt.

7

Dupa ce s-a racorit umplutura de mere, o intindem peste aluat.

8

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca. 30 de minute, pana s-a rumenit frumos tarta.

9

O servim calda cu inghetata de vanilie dar este foarte buna si a doua zi.

Enjoy !

Ingrediente

 200 g faina alba
 1 ou
 100 g unt
 500 g mere
 1 linguriță(e) unt de cocos
 2 zahar brun
 1 linguriță(e) scortisoara macinata

Direcții

Crusta
1

Intr-un bol cernem faina alba, adaugam praful de sare, oul si untul taiat cubulete.

2

Framantam bine compozitia pana se incorporeaza toate ingredientele si o lasam deoparte pana pregatim umplutura.

Umplutura
3

Merele le curatam de coaja si de cotor.

4

Le taiem feliute si le calim intr-o lingurita de unt de cocos, pana se inmoaie.

5

La final adaugam zaharul brun si scortisoara dupa gust si amestecam.

Asamblare
6

Intindem aluatul intr-o forma de tarta din silicon sau o forma rotunda pe hartie de copt.

7

Dupa ce s-a racorit umplutura de mere, o intindem peste aluat.

8

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca. 30 de minute, pana s-a rumenit frumos tarta.

9

O servim calda cu inghetata de vanilie dar este foarte buna si a doua zi.

Enjoy !

Tarta cu mere