Tartă cu mure

AutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Tartă cu mure parfumate și cremă pufoasă de mascarpone, o rețetă perfectă pentru vară! Noroc că în fiecare vară primesc mure proaspete, ușor acrișoare din grădina mamei și mă inspiră să gătesc fel de fel de rețete gustoase.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

Aluat
 125 gr făină integrală
 65 gr unt
 50 gr zahăr pudră
 50 gr cacao
 1 ou
Umplutură
 400 gr mascarpone
 50 gr zahăr pudră
 70 gr iaurt
 1 tsp vanilie
 300 gr mure
 2 tbsp zahăr

Mod de preparare:

1

Mixează făina cu untul până se transformă într-un aluat sfărmicios. Adaugă zahărul, pudra de cacao și oul și amestecă-le bine. Dacă aluatul e prea tare și uscat, adaugă puțină apă rece.

2

Întinde aluatul pe o suprafață pudrată cu cacao și apoi transferă-l într-o tavă de tartă și dă-l la cuptor, la 180ºC, pentru 15-20 de minute.

3

Amestecă crema de mascarpone cu zahărul pudră, iaurtul și vanilia, iar apoi golește crema peste tartă și las-o la frigider să se odihnească.

4

Pune aproximativ 250 de grame de mure la foc cu 2 linguri de zahăr. Fierbe murele până se înmoaie bine și zeama lor se îngroașă, iar apoi strecoară-le printr-o sită fină ca să obții un sirop

5

Decorează tarta cu mure proaspete și apoi golește peste mure, siropul de mure obținut la pasul anterior. Tarta este gata pentru servit. Poftă bună!

Ingrediente

Aluat
 125 gr făină integrală
 65 gr unt
 50 gr zahăr pudră
 50 gr cacao
 1 ou
Umplutură
 400 gr mascarpone
 50 gr zahăr pudră
 70 gr iaurt
 1 tsp vanilie
 300 gr mure
 2 tbsp zahăr

Indicații

1

Mixează făina cu untul până se transformă într-un aluat sfărmicios. Adaugă zahărul, pudra de cacao și oul și amestecă-le bine. Dacă aluatul e prea tare și uscat, adaugă puțină apă rece.

2

Întinde aluatul pe o suprafață pudrată cu cacao și apoi transferă-l într-o tavă de tartă și dă-l la cuptor, la 180ºC, pentru 15-20 de minute.

3

Amestecă crema de mascarpone cu zahărul pudră, iaurtul și vanilia, iar apoi golește crema peste tartă și las-o la frigider să se odihnească.

4

Pune aproximativ 250 de grame de mure la foc cu 2 linguri de zahăr. Fierbe murele până se înmoaie bine și zeama lor se îngroașă, iar apoi strecoară-le printr-o sită fină ca să obții un sirop

5

Decorează tarta cu mure proaspete și apoi golește peste mure, siropul de mure obținut la pasul anterior. Tarta este gata pentru servit. Poftă bună!

Note

Tartă cu mure