Tartă cu nucă de cocos și matcha

AutorLarisa
DificultateIntermediar

Un dulce sănătos pe care îl poți mânca la orice oră fără să ai regrete.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire50 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 50 minute

Ingrediente:

Crustă caju :
 10 curmale Medjool
 150 gr caju
 50 gr semințe dovleac
 50 gr semințe susan
 3 scorțișoară
 puțină sare
 1 tsp ulei de nucă de cocos
Cremă de cocos și matcha :
 1 tsp Matcha
 375 gr iaurt nucă de cocos sau frișcă de nucă de cocos sau frișcă simplă
 60 gr sirop agave sau sirop arțar
 100 ml lapte de cocos
 un vârf cuțit pudră de vanilie
 4 gr agăr agăr
Decor
 1 tsp Matcha
 fulgi cocos
 semințe de dovleac
 semințe de susan
 frunze de mentă proaspătă sau frunze de salvie proaspătă

Mod de preparare:

Crustă caju :
1

Ungem o formă de tartă (diametru 22-24cm) cu uleiul de cocos topit o înfăinăm bine și o dăm la frigider.

2

Prăjim caju și semințele de dovleac într-o tigaie (fără ulei) apoi le mărunțim într-un robot.

3

Semințele de susan le prăjim și le amestecăm în făina de caju și dovleac.
Adăugăm scorțișoara și sarea.

4

Curmalele le facem pastă cu ajutorul unui robot și le adăugăm la ingredientele uscate.

5

Frământăm aluatul pentru câteva minute.
Formăm un disc puțin mai mare decât diametru formei ,îl așezăm în formă și îl aplatizăm astfel încât să acopere și pereții.

6

Lăsăm crusta la frigider cât preparăm crema.

Cremă de cocos și Matcha :
7

Amestecăm pudra de Matcha cu iaurtul de nucă de cocos pâna se omogenizează apoi adăugăm siropul de agave și pudra de vanilie.

8

Se răcește crema pentru câteva minute la frigider (maxim 5 minute).

9

Laptele de cocos îl punem într-un vas și adăugăm agăr agăr se amestecă bine cu un tel și se fierbe 1 minut (se amestecă constant).

10

Adăugăm în amestecul de iaurt laptele de cocos în 4 reprize,după fiecare repriză amestecăm energic cu un tel.

Asamblare :
11

Se umple tarta (crusta) cu crema formată, se nivelează ușor sau se fac diferite forme și se bagă la frigider pentru cel puțin 2 ore.

12

Inainte de a fi servită se ornează.

Ingrediente

Crustă caju :
 10 curmale Medjool
 150 gr caju
 50 gr semințe dovleac
 50 gr semințe susan
 3 scorțișoară
 puțină sare
 1 tsp ulei de nucă de cocos
Cremă de cocos și matcha :
 1 tsp Matcha
 375 gr iaurt nucă de cocos sau frișcă de nucă de cocos sau frișcă simplă
 60 gr sirop agave sau sirop arțar
 100 ml lapte de cocos
 un vârf cuțit pudră de vanilie
 4 gr agăr agăr
Decor
 1 tsp Matcha
 fulgi cocos
 semințe de dovleac
 semințe de susan
 frunze de mentă proaspătă sau frunze de salvie proaspătă

Indicații

Crustă caju :
1

Ungem o formă de tartă (diametru 22-24cm) cu uleiul de cocos topit o înfăinăm bine și o dăm la frigider.

2

Prăjim caju și semințele de dovleac într-o tigaie (fără ulei) apoi le mărunțim într-un robot.

3

Semințele de susan le prăjim și le amestecăm în făina de caju și dovleac.
Adăugăm scorțișoara și sarea.

4

Curmalele le facem pastă cu ajutorul unui robot și le adăugăm la ingredientele uscate.

5

Frământăm aluatul pentru câteva minute.
Formăm un disc puțin mai mare decât diametru formei ,îl așezăm în formă și îl aplatizăm astfel încât să acopere și pereții.

6

Lăsăm crusta la frigider cât preparăm crema.

Cremă de cocos și Matcha :
7

Amestecăm pudra de Matcha cu iaurtul de nucă de cocos pâna se omogenizează apoi adăugăm siropul de agave și pudra de vanilie.

8

Se răcește crema pentru câteva minute la frigider (maxim 5 minute).

9

Laptele de cocos îl punem într-un vas și adăugăm agăr agăr se amestecă bine cu un tel și se fierbe 1 minut (se amestecă constant).

10

Adăugăm în amestecul de iaurt laptele de cocos în 4 reprize,după fiecare repriză amestecăm energic cu un tel.

Asamblare :
11

Se umple tarta (crusta) cu crema formată, se nivelează ușor sau se fac diferite forme și se bagă la frigider pentru cel puțin 2 ore.

12

Inainte de a fi servită se ornează.

Tartă cu nucă de cocos și matcha