Tartă cu pere și Nutella

AutorMiaMaria
DificultateIntermediar

Ai pofta de un dulce bogat în ciocolată, cu gust fructat ? Prăjitura asta e perfectă pentru primăvară-vară, când fructele sunt în prag și ai de unde alege. Combinația de pere și ciocolată este una foarte reușită, un desert aromat și parfumat.

ShareSalvează
Randamente6 porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 oră 5 minuteTimp total1 oră 20 minute

Ingrediente:

 250 gr aluat nisipos cumpărat sau de casă
 3 ouă
 150 gr Nutella
 200 ml smântână lichidă
 150 gr pudră de migdale
 3 pere
Pentru aluatul nisipos ( 250 g )
 60 gr unt moale
 1 ou
 40 gr zahăr cristalizat
 2 migdale pudră
 1 praf de sare fină
 110 gr făină cernută

Mod de preparare:

1

Încălziți cuptorul la 180˚C.

2

Preparați aluatul nisipos. Tăiați untul bucățele foarte mici. Într-un castron spargeți oul, bateți-l puțin, apoi adăugați zahărul cristalizat, migdalele pudră și sarea. Lucrați repede amestecul, până ce se albește și devine spumos. Turnați făina dintr-odată și amestecați repede cu o spatulă. Luați cantități mici din aluat în mână și rupeți-l cu degetele. Trebuie să se fărâmițeze mărunt, ca nisipul. Tapetați ușor cu făină planșeta de lucru și turnați conținutul castronului. Repartizați untul peste aluat și apoi frământați totul cu mâna, ca să încorporați untul. Formați o minge și turtiți-o bine între mâini. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați aluatul să se odihnească 30 de minute.

3

Acoperiți cu aluat o formă cu diametrul de 28 cm, acoperită cu pergament. Înțepați aluatul cu furculița.

4

Bateți ouăle și amestecați-le cu Nutella, smântâna și alunele pudră, până obțineți un preparat omogen.

5

Curățați perele, scoateți sâmburii și tăiați-le în lamele fine.

6

Întindeți amestecul de Nutella pe aluat, apoi așezați lamelele de pară și băgați la cuptor pentru circa 25 de minute. Serviți rece.

Ingrediente

 250 gr aluat nisipos cumpărat sau de casă
 3 ouă
 150 gr Nutella
 200 ml smântână lichidă
 150 gr pudră de migdale
 3 pere
Pentru aluatul nisipos ( 250 g )
 60 gr unt moale
 1 ou
 40 gr zahăr cristalizat
 2 migdale pudră
 1 praf de sare fină
 110 gr făină cernută

Indicații

1

Încălziți cuptorul la 180˚C.

2

Preparați aluatul nisipos. Tăiați untul bucățele foarte mici. Într-un castron spargeți oul, bateți-l puțin, apoi adăugați zahărul cristalizat, migdalele pudră și sarea. Lucrați repede amestecul, până ce se albește și devine spumos. Turnați făina dintr-odată și amestecați repede cu o spatulă. Luați cantități mici din aluat în mână și rupeți-l cu degetele. Trebuie să se fărâmițeze mărunt, ca nisipul. Tapetați ușor cu făină planșeta de lucru și turnați conținutul castronului. Repartizați untul peste aluat și apoi frământați totul cu mâna, ca să încorporați untul. Formați o minge și turtiți-o bine între mâini. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați aluatul să se odihnească 30 de minute.

3

Acoperiți cu aluat o formă cu diametrul de 28 cm, acoperită cu pergament. Înțepați aluatul cu furculița.

4

Bateți ouăle și amestecați-le cu Nutella, smântâna și alunele pudră, până obțineți un preparat omogen.

5

Curățați perele, scoateți sâmburii și tăiați-le în lamele fine.

6

Întindeți amestecul de Nutella pe aluat, apoi așezați lamelele de pară și băgați la cuptor pentru circa 25 de minute. Serviți rece.

Tartă cu pere și Nutella