Tarta aromata cu parfum de toamna.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un vas incapator cerneti faina, adaugati sarea si zaharul. Adaugati untul rece taiat cuburi si amestecati cu varful degetelor pana aluatul devine sfaramicios. Adaugati oul si framantati repede astfel incat sa obtineti un aluat omogen. Formati o bila, inveliti-o in folie alimentara si lasati-o la rece aproximativ 30 de minute.
Mixati untul (la temperatura camerei) cu zaharul pana cand capata consistenta unei creme; adaugati oul, esenta de migdale, faina de migdale si faina de grau, dupa care amestecati pana la omogenizare.
Puneti la fiert apa impreuna cu zaharul, iar cand fierbe, adaugati perele curatate si aromele (scortisoara si anasonul). Fierbeti timp de 15 minute.
Scoateti aluatul din frigider si intindeti o foaie rotunda pe care o puneti intr-o tava ( eu am folosit o tava rotunda de 23 cm), taiati marginile si intepati aleatoriu cu o furculita pe toata suprafata tartei. Turnati compozitia peste aluat, distribuind-o uniform pe intreaga suprafata. Cand perele, s-au racit taiati-le in jumatate, eliminati cotorul si stropiti-le cu sucul de lamaie pentru a nu-si schimba culoarea. Puneti perele cu partea taiata in jos peste compozitie. Optional puteti presara fulgi de migdale.
Coaceti tarta in cuptorul preincalzit la 170°C pentru 35-40 de minute.
Ingrediente
Indicații
Într-un vas incapator cerneti faina, adaugati sarea si zaharul. Adaugati untul rece taiat cuburi si amestecati cu varful degetelor pana aluatul devine sfaramicios. Adaugati oul si framantati repede astfel incat sa obtineti un aluat omogen. Formati o bila, inveliti-o in folie alimentara si lasati-o la rece aproximativ 30 de minute.
Mixati untul (la temperatura camerei) cu zaharul pana cand capata consistenta unei creme; adaugati oul, esenta de migdale, faina de migdale si faina de grau, dupa care amestecati pana la omogenizare.
Puneti la fiert apa impreuna cu zaharul, iar cand fierbe, adaugati perele curatate si aromele (scortisoara si anasonul). Fierbeti timp de 15 minute.
Scoateti aluatul din frigider si intindeti o foaie rotunda pe care o puneti intr-o tava ( eu am folosit o tava rotunda de 23 cm), taiati marginile si intepati aleatoriu cu o furculita pe toata suprafata tartei. Turnati compozitia peste aluat, distribuind-o uniform pe intreaga suprafata. Cand perele, s-au racit taiati-le in jumatate, eliminati cotorul si stropiti-le cu sucul de lamaie pentru a nu-si schimba culoarea. Puneti perele cu partea taiata in jos peste compozitie. Optional puteti presara fulgi de migdale.
Coaceti tarta in cuptorul preincalzit la 170°C pentru 35-40 de minute.