Tartă cu pere și frangipane

Autormagda.srecipes
DificultateIntermediar

Tarta aromata cu parfum de toamna.

ShareSave
Tarta aromata cu parfum de toamna
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

Aluat
 150 gr Făină
 80 gr Unt
 40 gr zahar pudra
 1 ou
 1 tsp extract de vanilie
Compoziție frangipane
 120 gr unt
 100 gr zahar
 120 gr faina de migdale
 1 ou
 2 tbsp faina de grau
 un praf de sare
 1 tsp esenta de migdale
Topping
 4 pere
 500 ml apa
 50 gr zahar
 1 bucata baton de scorțișoara
 1 buc anason stelat
 30 ml zeama de lamaie
 20 gr fulgi de migdale

Mod de preparare:

Aluat:
1

Într-un vas incapator cerneti faina, adaugati sarea si zaharul. Adaugati untul rece taiat cuburi si amestecati cu varful degetelor pana aluatul devine sfaramicios. Adaugati oul si framantati repede astfel incat sa obtineti un aluat omogen. Formati o bila, inveliti-o in folie alimentara si lasati-o la rece aproximativ 30 de minute.

Compoziție:
2

Mixati untul (la temperatura camerei) cu zaharul pana cand capata consistenta unei creme; adaugati oul, esenta de migdale, faina de migdale si faina de grau, dupa care amestecati pana la omogenizare.

Pere:
3

Puneti la fiert apa impreuna cu zaharul, iar cand fierbe, adaugati perele curatate si aromele (scortisoara si anasonul). Fierbeti timp de 15 minute.

Montaj:
4

Scoateti aluatul din frigider si intindeti o foaie rotunda pe care o puneti intr-o tava ( eu am folosit o tava rotunda de 23 cm), taiati marginile si intepati aleatoriu cu o furculita pe toata suprafata tartei. Turnati compozitia peste aluat, distribuind-o uniform pe intreaga suprafata. Cand perele, s-au racit taiati-le in jumatate, eliminati cotorul si stropiti-le cu sucul de lamaie pentru a nu-si schimba culoarea. Puneti perele cu partea taiata in jos peste compozitie. Optional puteti presara fulgi de migdale.

Coacere:
5

Coaceti tarta in cuptorul preincalzit la 170°C pentru 35-40 de minute.

Ingrediente

Aluat
 150 gr Făină
 80 gr Unt
 40 gr zahar pudra
 1 ou
 1 tsp extract de vanilie
Compoziție frangipane
 120 gr unt
 100 gr zahar
 120 gr faina de migdale
 1 ou
 2 tbsp faina de grau
 un praf de sare
 1 tsp esenta de migdale
Topping
 4 pere
 500 ml apa
 50 gr zahar
 1 bucata baton de scorțișoara
 1 buc anason stelat
 30 ml zeama de lamaie
 20 gr fulgi de migdale

Indicații

Aluat:
1

Într-un vas incapator cerneti faina, adaugati sarea si zaharul. Adaugati untul rece taiat cuburi si amestecati cu varful degetelor pana aluatul devine sfaramicios. Adaugati oul si framantati repede astfel incat sa obtineti un aluat omogen. Formati o bila, inveliti-o in folie alimentara si lasati-o la rece aproximativ 30 de minute.

Compoziție:
2

Mixati untul (la temperatura camerei) cu zaharul pana cand capata consistenta unei creme; adaugati oul, esenta de migdale, faina de migdale si faina de grau, dupa care amestecati pana la omogenizare.

Pere:
3

Puneti la fiert apa impreuna cu zaharul, iar cand fierbe, adaugati perele curatate si aromele (scortisoara si anasonul). Fierbeti timp de 15 minute.

Montaj:
4

Scoateti aluatul din frigider si intindeti o foaie rotunda pe care o puneti intr-o tava ( eu am folosit o tava rotunda de 23 cm), taiati marginile si intepati aleatoriu cu o furculita pe toata suprafata tartei. Turnati compozitia peste aluat, distribuind-o uniform pe intreaga suprafata. Cand perele, s-au racit taiati-le in jumatate, eliminati cotorul si stropiti-le cu sucul de lamaie pentru a nu-si schimba culoarea. Puneti perele cu partea taiata in jos peste compozitie. Optional puteti presara fulgi de migdale.

Coacere:
5

Coaceti tarta in cuptorul preincalzit la 170°C pentru 35-40 de minute.

Tartă cu pere și frangipane