Piersicele pot fi înlocuite cu orice fruct preferi, iar la aluat mai poți adauga zahăr dacă crezi că este puțin. Eu am vrut să fac o variantă nu foarte dulce, însă aromată și gustoasă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pune untul, făina, zahărul și un praf de sare în bolul unui robot de bucătarie și se mixează până se obțin firimituri fine, sau se poate face într-un bol, folosind vârfurile degetelor.
Se adaugă oțetul, apa și se amestecă din nou, până se formează aluatul. Dă o formă rotundă, împacheteaz-o în folie alimentară și las-o la frigider 30 de minute.
Taie piersicile și amestecă-le cu zahărul și amidonul.
Încinge cuptorul la 180ºC. Pune o foaie de copt pe suprafața de lucru, apoi întinde aluatul. Așează piersicile însă lasă o margine care să o ridici peste ele.
Unge marginea cu oul batut și presoară puțin zahăr brun.
Coace tarta pentru aproximativ 40-45 de minute până aluatul este rumen și crocant.
Ingrediente
Indicații
Se pune untul, făina, zahărul și un praf de sare în bolul unui robot de bucătarie și se mixează până se obțin firimituri fine, sau se poate face într-un bol, folosind vârfurile degetelor.
Se adaugă oțetul, apa și se amestecă din nou, până se formează aluatul. Dă o formă rotundă, împacheteaz-o în folie alimentară și las-o la frigider 30 de minute.
Taie piersicile și amestecă-le cu zahărul și amidonul.
Încinge cuptorul la 180ºC. Pune o foaie de copt pe suprafața de lucru, apoi întinde aluatul. Așează piersicile însă lasă o margine care să o ridici peste ele.
Unge marginea cu oul batut și presoară puțin zahăr brun.
Coace tarta pentru aproximativ 40-45 de minute până aluatul este rumen și crocant.