Tartă cu piersici

Autormagda.srecipes
DificultateÎncepător

Piersicele pot fi înlocuite cu orice fruct preferi, iar la aluat mai poți adauga zahăr dacă crezi că este puțin. Eu am vrut să fac o variantă nu foarte dulce, însă aromată și gustoasă.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

 100 gr unt rece
 2 zahăr
 30 gr nucă prăjită și măcinată
 150 gr făină
 20 ml apă rece
 1 tsp oțet
 un praf de sare
 ½ tsp bicarbonat de sodiu
 300 gr piersici
 2 zahăr
 1 tsp amidon
 un ou pentru uns și puțin zahăr brun

Mod de preparare:

1

Se pune untul, făina, zahărul și un praf de sare în bolul unui robot de bucătarie și se mixează până se obțin firimituri fine, sau se poate face într-un bol, folosind vârfurile degetelor.

2

Se adaugă oțetul, apa și se amestecă din nou, până se formează aluatul. Dă o formă rotundă, împacheteaz-o în folie alimentară și las-o la frigider 30 de minute.

3

Taie piersicile și amestecă-le cu zahărul și amidonul.

4

Încinge cuptorul la 180ºC. Pune o foaie de copt pe suprafața de lucru, apoi întinde aluatul. Așează piersicile însă lasă o margine care să o ridici peste ele.

5

Unge marginea cu oul batut și presoară puțin zahăr brun.

6

Coace tarta pentru aproximativ 40-45 de minute până aluatul este rumen și crocant.

Ingrediente

 100 gr unt rece
 2 zahăr
 30 gr nucă prăjită și măcinată
 150 gr făină
 20 ml apă rece
 1 tsp oțet
 un praf de sare
 ½ tsp bicarbonat de sodiu
 300 gr piersici
 2 zahăr
 1 tsp amidon
 un ou pentru uns și puțin zahăr brun

Indicații

1

Se pune untul, făina, zahărul și un praf de sare în bolul unui robot de bucătarie și se mixează până se obțin firimituri fine, sau se poate face într-un bol, folosind vârfurile degetelor.

2

Se adaugă oțetul, apa și se amestecă din nou, până se formează aluatul. Dă o formă rotundă, împacheteaz-o în folie alimentară și las-o la frigider 30 de minute.

3

Taie piersicile și amestecă-le cu zahărul și amidonul.

4

Încinge cuptorul la 180ºC. Pune o foaie de copt pe suprafața de lucru, apoi întinde aluatul. Așează piersicile însă lasă o margine care să o ridici peste ele.

5

Unge marginea cu oul batut și presoară puțin zahăr brun.

6

Coace tarta pentru aproximativ 40-45 de minute până aluatul este rumen și crocant.

Tartă cu piersici